GenuDyn CI ST | Rehaboteket
polvituki_genudyn polviortoosi_genudyn

GenuDyn CI ST

  • 649,00 €

GenuDyn CI on innovatiivinen polviortoosi, joka antaa optimaalisen toimivuuden, vakauden ja sopeutumiskyvyn 

Lue lisää

  • Äärimmäinen vakaus ja hallinta
  • LIVING HINGE minimoi kehysliikkeen aktiviteetin yhteydessä
  • One-Off tarjoaa yksinkertaisen, nopean ja tarkan säädön
Näytä koko-opas
Varastossa Ilmainen toimitus Toimitusaika 1-3 arkipäivää

GenuDyn CI on vakaa polvituki, joka antaa erityisen tehokkaan polvinivelen vakauden ja hallinnan ristiside- ja nivelsidevammojen yhteydessä. Ainutlaatuisella anatomisella rakenteellaan GenuDyn on mukava, helppokäyttöinen ja monipuolinen polvituki ilman rajoituksia eturistisidevammaan ACL, takaristisidevammaan PCL, sekä sisempään ja ulompaan nivelsidevammaan LCL, MCL. 

Ortoosin ainutlaatuisen muotoilun, alhaisen painon ja anatomisen istuvuuden ansiosta polvituki sopii yhtä hyvin arkikäyttöön tarvittaessa lisätukea ja nivelen hallintaa kuin korkeaintensiiviseen extreme-urheiluunkin, kuten alppihiihtoon, motocrossiin tai muuhun aktiviteettiin, joka altistaa nivelen suurelle kuormitukselle ja jossa nivel liikkuu paljon. GenuDyn on valmistettu T-6061-lentokonealumiinista, joka on äärettömän kevyt ja muotonsa hyvin säilyttävä materiaali, mikä johtaa erittäin vakaaseen kehysrakenteeseen, joka stabilisoi polvinivelen sivusuunnassa sisäänpäin/ulospäin ja eteenpäin/taaksepäin täysin taustalla olevan tarpeen mukaan sisemmän ja ulomman nivelsidevamman sekä eturistiside- ja takaristisidevamman yhteydessä.  

GenuDyn CI -polvituessa on täysin polysentrinen nivelkeskus. Polysentrinen nivelkeskus seuraa polvinivelen liikerataa kopioiden polven luonnollisen liikeradan parhaalla mahdollisella tavalla. Polysentrinen nivelen liike on äärimmäisen tärkeä varmistamaan toiminnon ja minimoimaan epänormaalin liikeradan aiheuttaman ortoosikehyksen liikkeen. Minimoidakseen ortoosikehyksen liikettä vielä enemmän on GenuDyn CI varustettu ainutlaatuisella toiminnolla, "Living Hinge, LH". LH-toiminto on puoliliikkuva nivel, joka on asetettu kehyksen ylemmälle sisäsivulle. Jos kehyksessä syntyy nivelkeskuksen tai liikekuormituksen aiheuttamaa liikettä, siirtyy liike kehykseen reiden ympärillä, mikä aiheuttaa suuren riskin, että ortoosi koetaan huonosti istuvana tai että kehys aiheuttaa hankausta reiden pehmeitä osia vasten. LH-toiminto toimii iskunvaimentajana ortoosin kehyksessä poistaen liikkeen, joka etenee metallikehykseen, jopa äärimmäisen korkeaintensiivisessä kuormituksessa, minkä ansiosta polvituki antaa ylivoimaisen fikseerauksen ja mukavuuden sitä käytettäessä.
Nivelkeskus tukee täyttä flexion- ja extensionkontrollia, jotta se pystyisi rajoittamaan parhaalla tavalla polven yliojennusta (hyperextension) eturistisidevamman yhteydessä ja ylitaivutusta (flexion) takaristisidevamman yhteydessä. 
Flexion- ja extensionkontrolli säädetään helposti ilman työkaluja. Liikekontrolleja flexion/extension täytyy käyttää samoilla asteluvuilla ja ne täytyy  aina asettaa sekä sisempään että ulompaan nivelkeskukseen samanaikaisesti.
Extension-kontrolli 0° - 40°, 10° intervallilla 0°,10°,20°,30° sekä 40°.
Flexion-kontrolli 0°,10°,20°,30°,45°,60°,90° 

Nivelkeskus voidaan asettaa myös immobilisoituun asentoon, kun tarvitaan liikkeen vähentämistä vamman yhteydessä tai lyhytaikaisesti leikkauksen jälkeen, astelukemiin 0°,10°,20°,30° lukittu asento.
Varmistaakseen ortoosin toiminnan ja fikseerauksen polvinivelen yli vielä paremmin on GenuDyn CI -polvituessa kuusi täysin säädettävää nauhaa, kolme nauhaa reiden yli ja kolme nauhaa säären yli. Nauhat on merkitty numeroin 1-6 helpottamaan optimaalista säätöä, sillä kiinnitysjärjestystä tulee noudattaa, kun ortoosi kiinnitetään istuen. Ensimmäisillä kerroilla säädetään nauhan pituus ja nauhan kiristys tarranauhojen avulla, jonka jälkeen titrataan hitaasti oikeaan asentoon ja nauhajännitykseen reisi- ja pohjelihasten yli. Kun oikea säätö on saavutettu, ei nauhoja tarvitse enää koskaan säätää uudelleen. Toiminto "One-Off" on nauhojen fikseeraustoiminto, joka mahdollistaa tarkalleen samat säädöt joka kerta, kun ortoosi kiinnitetään. One-Off-toiminto on aivan ainutlaatuinen toiminto, joka sekä yksinkertaistaa että varmistaa saman kompression kaikissa nauhoissa, joka kerta, kun GenuDyn CI -polvitukea käytetään. 

Täysin joustamattomat nauhat yhdessä ortoosikehyksen kanssa antavat tehokasta säären stabilisointia ja ehkäisevät tehokkaasti tibiaalista liikettä, joka johtuu etu- tai takaristisiteen väljyydestä tai heikentyneestä stabiiliudesta. 

GenuDyn CI ST -polvituki on ensiluokkainen polviortoosi, joka sopii käytettäväksi laajemmassa polvivammassa, jolloin tarvitaan ääretöntä polvinivelen vakautta ja kontrollia niin arkielämän matalaintensiivisissä liikkeissä kuin korkeaintensiivisessä urheilussa ja kuntoilussakin.
Polviortoosi valmistetaan oikeaan tai vasempaan polveen sopivaksi parhaan anatomisen istuvuuden saavuttamiseksi ja se on saatavana kokoina XS-XXL, reiden ympärysmitta 32 cm - 70 cm.


KokoReiden ympärysmitta noin 15 cm polvinivelen yläpuolella
X-Small32 - 38 cm
Small38 - 44 cm
Medium44 - 50 cm
Large50 - 56 cm
X-Large56 - 63 cm
XX-Large63 - 70 cm
Measurement instructions

Seuraa meitä Facebookissa