GenuDyn Novel | Rehaboteket
polvituki polvituki

GenuDyn Novel

  • 699,00 €

GenuDyn Novel -polvituki polvinivelen ristiside- ja nivelsidevamman yhteydessä mahdollisimman yksinkertaisella kiinnityksellä, optimaalisella fikseerauksella ja ylivoimaisella vakaudella ja hallinnalla.

Lue lisää

  • NOVEL-nauhajärjestelmä optimaaliseen fikseeraukseen
  • Ainutlaatuinen anatominen istuvuus ja rakenne
  • Premium-ortoosi joka tilanteeseen niin arkielämässä kuin urheilussakin
Näytä koko-opas
Varastossa Ilmainen toimitus Toimitusaika 1-3 arkipäivää

GenuDyn NOVEL, markkinoiden innovatiivisin polvituki vammautuneen, epävakaan polvinivelen vakauttamiseen ja hallintaan. Polvitukea voidaan käyttää ilman rajoituksia yksittäisten rakenteellisten vammojen yhteydessä, kuten ristiside- ja nivelsidevammoissa sekä vammoissa, joissa on useita rakenteellisia vammoja, kuten eturistiside-, sisempi nivelside- ja polvikierukkavammojen yhdistelmä. 
Polvituen ainutlaatuisen nauharakenteen, alhaisen painon ja anatomisen istuvuuden ansiosta se sopii yhtä hyvin extreme-hiihtoon, jääkiekkoon ja muihin korkeaintensiivisiin urheilulajeihin, joissa on laaja liikealue ja hyppyjä/laskeutumisia, kuin myös päivittäiseksi tueksi työpaikalla ja epätasaisessa metsässä ja luonnossa työskenneltäessä. Polvituki on valmistettu T-6061-lentokonealumiinista, joka on äärettömän kevyt ja muotovakaa materiaali, mikä antaa erityisen vakaan kehysrakenteen, jotta saataisiin optimaalinen tuki polvinivelelle sivusuunnassa sisäänpäin/ulospäin ja eteenpäin/taaksepäin  täysin taustalla olevan tarpeen mukaan sisemmän ja ulomman nivelsidevamman sekä eturistiside- ja takaristisidevamman yhteydessä.  

GenuDyn NOVEL -polvituessa on täysin ainutlaatuinen nauhajärjestelmä, joka auttaa fikseeraamaan kehysrakenteen reisi- ja pohjelihasten ympärille. NOVEL-järjestelmässä on  neljä säädettävää levyä, jotka on liitetty kuhunkin takanauhaan, kaksi nauhaa takimmaisen reisilihaksen yli ja kaksi nauhaa pohjelihaksen yli. Kehysrakenteen ulommassa metallikehyksessä NOVEL-levyt on sijoitettu huomaamattomasti mahdollistaakseen mahdollisimman yksinkertaisesti ainutlaatuisen polvituen fikseerauksen asteen ja kompression hienosäädön. Kääntämällä yksinkertaisesti levyä lisätään jännitystä ja fikseeraus paranee. Säätö voidaan tehdä nopeasti ja helposti niin kauan kuin levyt ovat täysin saavutettavissa, mikä mahdollistaa nauhakireyden täydellisen säädön aktiviteetin aikana. Nauhakireyden vapauttamiseksi painetaan levyn keskiosaa ja nauhajännitys vapautuu täysin reisi- tai pohjelihaksen kohdalta.
NOVEL-rakenne tarjoaa sekä äärimmäisen että helpon polvituen kiinnityksen ja säädön ennen aktiviteettia ja sen aikana samalla, kun järjestelmä helpottaa tuen riisumista mahdollisen yksinkertaisella tavalla. Extreme-urheilussa, hiihdossa, motocrossissa ja jääkiekossa NOVEL tarjoaa ylivoimaisen polvituen fikseerauksen, huolimatta korkeista hypyistä, voimakkaista laskeutumisista ja muista korkeaintensiivisistä liikekuvioista. NOVEL varmistaa optimaalisen polvinivelen fikseerauksen mahdollisimman yksinkertaisella tavalla.

GenuDyn NOVEL -polvituessa on täysin polysentrinen nivelkeskus, joka yhdistää kehysrakenteen vakauttavat ylä- ja alakehykset. Polysentrinen nivelkeskus on suunniteltu seuraamaan polvinivelen normaalia liikerataa parhaalla mahdollisella tavalla, parempi synkronointi polviortoosin nivelliikkeessä vähentää välittömästi ei-toivottua liikettä ylä- ja alakehysrakenteissa, mikä parantaa vielä enemmän polvituen fikseerausta polvinivelen yli. Nivelkeskuksen ja NOVEL-järjestelmän yhdistelmä tekee GenuDyn Novel -polvituesta yhden tämän päivän markkinoiden parhaiten fikseeraavista polviortooseista. Minimoidakseen ortoosikehyksen liikettä vielä enemmän GenuDyn on varustettu ainutlaatuisella toiminnolla, "Living Hinge, LH", LH-toiminto on puoliliikkuva nivel, joka on asetettu kehyksen ylemmälle sisäsivulle. Jos silti syntyy ei-toivottua liikettä, vähenee kehyksen liike LH-toiminnon ansiosta. LH-toiminto toimii aktiivisena "iskunvaimentajana" ja lisää ylivoimaista fikseerausta ja mukavuutta entisestään.
Nivelkeskus tukee täyttä flexion- ja extensionkontrollia, jotta se pystyisi rajoittamaan parhaalla tavalla polven yliojennusta (hyperextension) eturistisidevamman yhteydessä ja ylitaivutusta (flexion) takaristisidevamman yhteydessä. 
Flexion- ja extensionkontrolli säädetään helposti ilman työkaluja. Liikekontrolleja flexion/extension täytyy käyttää samoilla asteluvuilla ja ne täytyy  aina asettaa sekä sisempään että ulompaan nivelkeskukseen samanaikaisesti. 
Extension-kontrolli 0°,10°,20°,30° sekä 40°.
Flexion-kontrolli 0°,10°,20°,30°,45°,60°,90° 
Immobilisointi 0°,10°,20°,30° lukittu asento.

Nivelkeskus voidaan asettaa immobilisoituun asentoon, kun tarvitaan liikkeen vähentämistä vamman yhteydessä tai lyhytaikaisesti leikkauksen jälkeen.

GenuDyn-polvituessa on myös kaksi aivan joustamatonta etunauhaa, yksi nauha ylemmän kehysrakenteen yli ja yksi alemman kehyksen yli. Nauhoissa ei ole NOVEL-levyjä, vaan ne kiristetään tarranauhojen avulla.
Täysin joustamattoman etummaiset nauhat tarjoavat tehokasta säären vakauttamista ja ehkäisevät tehokkaasti tibiaalista liikettä,  joka johtuu etu- tai takaristisiteen väljyydestä tai heikentyneestä stabiiliudesta. 
GenuDyn NOVEL on innovatiivinen polviortoosi, joka on ehdottomasti korkeinta laatua, ja jolla on paras mahdollinen funktio laajemmassa polvivammassa, jolloin tarvitaan ääretöntä polvinivelen vakautta, kontrollia ja mahdollisimman yksinkertaista mukauttamista ja säätöä.
Polviortoosi valmistetaan oikeaan tai vasempaan polveen sopivaksi parhaan anatomisen istuvuuden saavuttamiseksi ja se on saatavana kokoina XS-XXL, reiden ympärysmitta 32 cm - 70 cm


KokoReiden ympärysmitta noin 15 cm polvinivelen yläpuolella
X-Small32 - 38 cm
Small38 - 44 cm
Medium44 - 50 cm
Large50 - 56 cm
X-Large56 - 63 cm
XX-Large63 - 70 cm
Measurement instructions

Kysymys. Kuinka NOVEL-järjestelmä toimii? 
Vastaus. NOVEL-polvituella on aivan ainutlaatuinen toiminto, joka mahdollistaa yksinkertaisen ja tarkan säädön polviortoosinauhajärjestelmästä. NOVEL on levyjärjestelmä, jonka avulla voidaan helposti säätää, kuinka tiukasti nauhat fikseerataan reiden ja pohkeen ympärille. Kääntämällä levyä myötäpäivään lisätään jännitystä ja ortoosin fikseeraus lisääntyy. Nauhojen vapauttamiseksi painetaan yksinkertaisesti keskeltä levyä ja jännitys vapautuu välittömästi. 

Kysymys. Tarvitseeko minun kiristää nauhat tietyssä järjestyksessä?
Vastaus. Kyllä, jotta ortoosin fikseerauksesta tulisi paras mahdollinen, tulee nauhat kiristää järjestyksessä 1-4.  Jokainen NOVEL-levy on merkitty numerolla, joka vastaa sitä, missä järjestyksessä nauhat tulee säätää.

Seuraa meitä Facebookissa