Lumback High | Rehaboteket

Lumback High

  • 299,00 €

Ainutlaatuinen yhdistelmätuki rintarangalle ja ristiselälle

Lue lisää

  • Erittäin korkea, täysin peittävä tuki selälle ja olkapäille
  • Vakauttaa olkapäitä, rintarankaa ja ristiselkää
  • Optimaalinen ehkäisemään eteenpäin kumartunutta kehon asentoa
Näytä koko-opas
Varastossa Ilmainen toimitus Toimitusaika 1-3 arkipäivää

Lumback High on täysin peittävä selkätuki, jossa on ristiselän, rintarangan ja olkapäiden tuki yhdessä ja samassa tuotteessa. Tuote on malliltaan erittäin korkea sekä vakauttaa ja vähentää kuormitusta ristiselässä, rintarangassa ja olkapäillä rakenteensa avulla. Rakenteessa yhdistyy pehmeä ja ilmava ristiselän tuki säädettävään nauhajärjestelmään, joka vakauttaa olkapäitä ja rintarankaa. Jotta selkätuki selviytyy ristiselän, rintarangan ja olkapäiden vakauttamisesta, on tuote erityisen korkea ja peittää koko ongelma-alueen selässä neljällä vakauttavalla kiskolla. 
Kiskot on sijoitettu ristiselän kohdalle kahtena kiskoparina, selkärangan oikealle ja vasemmalle puolelle. Selkärankaa lähimpänä olevat kiskot oikealla ja vasemmalla puolella ovat erityisen pitkät ja ne ulottuvat aina rintarankaan asti, lapaluiden väliin. Lyhyiden ja pitkien kiskojen yhdistelmä tuo erityisen tehokkaan tuen rintarangalle. Kiskot on valmistettu joustavasta ruostumattomasta teräksestä, joka edesauttaa tehokasta tukea samalla, kun kiskot muotoutuvat selän muodon mukaan minimoidakseen hankautumien ja epämukavuuden riskiä, joka voisi aiheutua kiskojen hangatessa ihoa vasten. Lisäksi kiskot on asetettu kauemmaksi selkärangasta epämukavuuden ehkäisemiseksi, eivätkä ne kosketa selkärankaa missään asennossa.

Selkätuki Lumback on rakennettu yksinkertaisin mahdollinen käyttöönotto mielessä pitäen, ja se kiinnitetään helposti vyötärön ympärille tarranauhan avulla selkätuen fikseeramiseksi ristiselän yli. Käyttöönottoa helpottavat myös kaksi aukkoa, jotka mahdollistavat tuen asettamisen paikalleen ilman kiinni pitämistä esimerkiksi käsien ja sormien heikentyneen voiman vuoksi. Yläselässä on kiinnitettynä kaksi olkainta, jotka voidaan asettaa helposti oikealle ja vasemmalle olkapäälle, jotta olkapäille ja rintarangalle aikaansaadaan tuki. Nauha kiristetään yksilöllisesti ristiseläntuen päälle, jotta saadaan optimaalinen ja yksilöllinen tuki rintarangalle ilman, että se vaikuttaa lainkaan ristiseläntuen asentoon. Nauha säädetään oikean ja vasemman olkapään yli täysin riippumatta toisistaan, ja toista puolta voidaan siten tarvittaessa tukea enemmän. Nauhan kiristämisen myötä tuen aste voimistuu, ja ristiseläntuki auttaa oikaisemaan rintarankaa ja olkapäitä tehokkaasti.
Selkätuen ristiselässä sijaitsevan fikseerauspisteen ja ristiselän yli säädettävien nauhojen yhdistelmä tarjoaa yhdessä ja samassa tuotteessa erityisen, täysin peittävän selkätuen  tapauksissa, joissa ongelmat koskevat niin ristiselkää, rintarankaa kuin olkapäitäkin. Selkätuki toimii optimaalisesti selän kattavissa tukitarpeissa ja se ehkäisee tehokkaasti eteenpäin kumartuvaa asentoa, joka usein vaivaa vanhempia henkilöitä, joilla on joko osteoporoottista kipua tai ongelmia iän tuoman selkänrangan muutoksen vuoksi, ja jotka siksi tarvitsevat lisätukea ja -vakautta.

Käytä Lumback High -selkätukea 
– Lisätuen tarpeeseen samanaikaisissa ristiselän ja rintarangan ongelmatilanteissa
– Lisätuen tarpeeseen olkapäille ja rintarangalle esimerkiksi eteenpäin suuntauvan kuormituksen yhteydessä
– Osteoporoosin tai vanhenemisen aiheuttamien muutosten yhteydessä selälle, joka tarvitsee lisätukea
– Yhdistyneissä ristiselän ja rintarangan kiputiloissa
– Tuomaan lisävakautta sekä rintarangan ja olkapäiden hallintaa
– Eteenpäin kiertyneiden olkapäiden ongelmatilanteissa, joka vaikuttaa rintarangan kuormittumiseen
– Yleiseen ristiselän kipuun, jolloin tarvitaan lisävakautta

Lumback High -selkätuki on valmistettu pehmeästä ja joustavasta mikrokuidusta. Mikrokuidulla on ainutlaatuinen ilmanvaihtotoiminto ja sen pehmeä, harjattu päällyskerros tuo mukanaan parhaan mahdollisen mukavuuden ja toiminnallisuuden. Mitä voimakkaammin mikrokuitu jännittyy ristiselän/olkapäiden yli, sitä enemmän tukea se saa aikaan. Tuen asteen säätämisen helpottamiseksi selkätuessa on useita erilaisia aukkoja, jotka helpottavat säätämistä myös käsivoimien tai pitokyvyn heikennyttyä.
Selkätuen kuormitusta vähentävät kiskot pysyvät paikoillaan vinoissa taskuissa, jotka sijaitsevat ristiselässä. Selkätuki pestään kiskojen ollessa paikallaan. 
Suositeltu pesuohje on käsinpesu 30°C lämpötilassa, ja tuotteen annetaan kuivua ilmavasti ennen käyttöä. Suosittelemme, että selkätukea käytetään ohuen t-paidan tai aluspaidan päällä pesutarpeen vähentämiseksi, sillä alla oleva vaate pestään päivittäin.


KokoVytärön ympärysmitta (cm)
Small79 - 85 cm
Medium85 - 91 cm
Large91 - 99 cm
X-Large99 - 107 cm
XX-Large107 - 115 cm
XXX-Large115 - 126 cm
Measurement instructions

Kysymys. Äidilläni on eteenpäin kumartunut ryhti ja hän tarvitsee lisätukea. Sopiiko tämä malli hänelle? 
Vastaus. Kyllä, Lumback High on erityisesti kehitetty tukeamaan rintarankaa ja olkapäitä yhdessä ristiselän kanssa, mikä auttaa ehkäisemään eteenpäin kumartunutta asentoa.

Kysymys. Onko olemassa riski, että kiskot aiheuttavat hankautumia selkärankaan?
Vastaus. Ei, kiskot eivät koske selkärankaan, vaan ne sijaitsevat selkärangan luiden oikealla ja vasemmalla puolella. Kiskot ovat myös joustavat, joten ne muotoutuvat selän muodon mukaan, minimoiden epämukavuuden tuntua.

Kysymys. Voiko vanhempi, lihasvoimiltaan heikentynyt henkilö käyttää Lumback-selkätukea?
Vastaus. Kyllä. Lumback on rakennettu siten, että se voidaan asettaa paikalleen yksinkertaisesti ja tuotetta voidaan mukauttaa henkilökohtaisten tarpeiden mukaan. Säätönauhoissa ja muissa säädettävissä toiminnoissa on pitoystävälliset aukot, jotka helpottavat tuotteen paikalleen asettamista.

Seuraa meitä Facebookissa