Nilkkatuki | Rehaboteket

Nilkkatuki

Nilkkavamma ilmenee usein ongelmina nilkan lisääntyneen epävakauden ja epävarmuuden kanssa, sekä joissakin tapauksissa vaikeutena harrastaa liikuntaa tai suorittaa muita aktiviteetteja samalla tavoin kuin ennen vammautumista. Ongelma voi olla usein kattava ja pitkäkestoinen sekä vaatia nilkan lisätukea ja -hallintaa. Nilkkatuki vähentää nyrjähdysriskiä ja antaa varmuutta, jota tarvitaan normaalissa rasituksessa vammautumisen jälkeen. Markkinoiden laajimmalla valikoimallamme tarjoamme ratkaisuja kaikkiin tilanteisiin työpaikalla, arjessa, liikunnassa ja urheilussa.

NilkkatukiNilkkatukiNilkkatuki
Nilkkatuki kahdeksikkonauhalla. Hyvä vakaus nyrjähtäneelle nilkalle.
26,00 €
NilkkatukiNilkkatukiNilkkatukiNilkkatuki

MalleoLITE on äärimmäisen kätevä nilkkatuki, joka yhdistää kompression ja mukautettavan tuen aikaansaamaan lisävakautta ja turvotuksen vähentymisen

39,00 €
nilkkatuki_dynamics

Dynamics Ultra on erittäin ohut, kompressiota tarjoava nilkkatuki, joka lievittää tehokkaasti särkyä turvonneessa nilkassa.  
 

49,00 €
nilkkatuki

Nilkkatuki SELF joka antaa hyvän kompression ja ihanteellisen tuen 

35,00 €
Vakauttava nilkkatukiVakauttava nilkkatuki

Nilkkatuki lisävakaudella epävakaaseen nilkkaan.

34,00 €
Nilkkatukinilkkatukinilkkatuki_vakaus
Nilkkatuki Malleum CoTex on kompressiota antava nilkkatuki, joka vakauttaa epävakaan nilkan.
53,00 €
Nilkkaortoosinilkkatukinilkkatuki
Nilkkatuki CoTex PLUS ainutlaatuisilla lievittävillä silikonipehmusteilla sekä lisävakauttavilla remmeillä.
59,00 €
NilkkatukiNilkkatukiNilkkatuki
Nilkkatuki SRX – vakautta nyrjähtäneelle nilkalle.
49,00 €
nilkkatuki_active_anklenilkkatuki_active_ankle_t2active_ankle_t2_nilkkatuki

Active Ankle – stabiili nilkkaortoosi nyrjähtäneen nilkan vakauttamiseen. Sopii kaikkiin urheilulajeihin ja aktiviteetteihin.  

72,00 €
Nilkkaortoosi Active Ankle T2Nilkkatuki active ankle
Active Ankle – stabiili nilkkaortoosi nyrjähtäneen nilkan vakauttamiseen. Sopii kaikkiin urheilulajeihin ja aktiviteetteihin.
72,00 €
NilkkatukiNilkkatuki BOANilkkatuki BOA
Nilkkatuki BOA - yksi markkinoiden tukevimmista ja innovatiivisimmista nilkkatuista kehitetty ehkäisemään nilkan nyrjähdyksiä ja venähdyksiä.
65,00 €
Nilkkatuki Wraptor Nilkkatuki Wraptor Nilkkatuki Wraptor
Markkinoiden vakain ja innovatiivisin nilkkatuki. Kehitetty tehokkaasti ehkäisemään venähdyksiä sekä nyrjähdyksiä vaativissa tilanteissa.
59,00 €
Nilkkaortoosi Nilkkaortoosi
Nilkkaortoosi AIR antaa tehokkaan stabiliuden vammautuneelle nilkalle. Puhallettavat ilmatyynyt antavat optimaalisen kompression ja mukavuuden vammautuneelle nilkalle.
49,00 €
Pohjetuki Pohjetuki
Pohjetuki lämmittävä hoito säären lihaskipuihin. Anatominen muotoilu ja optimaalinen funktio.
32,00 €
akillesjänteen tuki

Akillesjänteen tuki tehokkaaseen akillesjänteen tulehduksen lämpöhoitoon

 

34,00 €
akillesjänteen tuki Tuki akillesjänteen

Ortoosi akillesjänteen tulehdukseen - Achillex

 

89,00 €

Pohjetuki MIO on anatomisesti kompressoiva pohjetuki, joka on valmistettu Air-X materiaalista tuomaan optimaalisen kompression ja mukavuuden

33,00 €
pohjetuki_self

Pohjetuki SELF on erittäin tukeva pohjetuki, joka lievittää särkyä ja ongelmia pohkeiden alueella. Hoitaa esimerkiksi lihaskipuja ja penikkatautia.

35,00 €
Tukisukat siniset

Tyylikkäät tukisukat puuvillasta ja villasta optimaalisen mukavuuden takaamiseksi. Asteittainen pakkausluokka 1 varmistaa pakkauksen ja toiminnan.

16,00 €

Kuinka valitsen vaivaani oikean tuotteen?

Jotta voidaan löytää oikean tuen vammautuneelle, epävakaalle nilkalle, tarvitaan valikoima erilaisia tuotteita, joilla on erilaisia ominaisuuksia. Tuen ja vakauden tarve vaihtelevat intensiteetin, aktiviteetin ja esimerkiksi maaston perusteella. Saatavilla on erilaisia tukia, jotka on valmistettu käyttäen erilaisia rakenteita, materiaaleja ja vakausprofiileja, joiden avulla voidaan parhaiten täyttää vakaus-, mukavuus- ja toimivuusvaatimukset suhteessa käyttökohteeseen, valittuihin kenkiin ja maastoon.
Jotta olisi helpommin ymmärrettävissä, mitä malleja on saatavilla, milloin niitä tulee käyttää ja missä tilanteissa ne toimivat parhaiten, olemme koonneet yhteenvedon eri tukikategorioistamme. Meillä on kattavan laajuinen valikoima huolella valittuja nilkkatukia, joissa on vaihteleva vakausprofiili, jotta voisit aina löytää optimaalisesti toimivan tuen. Tuki kattaa kaikki vammaan liittyvät tilanteet, onpa kyse akuutista vammautumisesta, lisätuen tarpeesta kapeisiin työkenkiin tai vaikkapa salibandyn pelaamisesta, johon tarvitset lisävakautta ja -hallintaa.

Nilkkatuki akuuttiin vammaan

Nilkkavammat ovat yksi yleisimmistä urheilussa syntyvistä vammoista, mutta niitä esiintyy yleisesti myös päivittäisissä toimissa kaatumisen tai onnettomuuden seurauksena, joiden aiheuttajina voivat olla epätasainen maasto, huonot kengät, harhaanastuminen tai työskentely vaativissa ympäristöissä. Vammautuminen tapahtuu yleisimmin nilkan ulkosivulla ja siihen liittyy monesti vaurioita nilkan vakauttavissa nivelsiteissä. Vamma syntyy, kun nilkka pakotetaan pois normaalilta liikeradaltaan, mikä vahingoittaa suoraan vakauttavia rakenteita eli nilkkaa ympäröiviä nivelsiteitä.
Yleisin vamma käsittää ulommaisen nivelsiteen venymisen nilkan ulkosivulla voimakkaamman kuormituksen tai nilkan nivelsiteeseen kohdistuvan ulkoisen väkivallan seurauksena, jolloin nivelside voi revetä aiheuttaen nilkalle pysyvästi heikentyneen vakauden. Laajassa nilkan nivelsidevammassa nilkka turpoaa voimakkaasti ja siinä voi olla mustelmia ja intensiivistä särkyä. Akuutti hoito on kriittisen tärkeää ja käsittää kohoasennon, kompression ja kylmän, jotka tehokkaimmalla tavalla ehkäisevät turvotusta ja vähentävät akuuttia verenvuotoa.
NovaCool-kylmäkäsittely on täysin ainutlaatuinen tuote akuutin vamman hoitoon, ja sen avulla saadaan helpoimmin välitön nilkkavamman kompressio ja kylmäkäsittely, joka on täysin yhdenmukainen PRICE-mallin kanssa. NovaCool-tuote on urheilujoukkueiden säännöllisesti käyttämä, sillä se on helppokäyttöinen, äärimmäisen tehokas ratkaisu vamman akuuttiin hoitoon. Saatavilla on useita erilaisia jäykkiä ortooseja sekä nilkkatuet AIR, Recover ja Malleostrong. Kaikki jäykät ortoosit tarjoavat optimaalisen vakauden ja kompression nilkan ympärille ja niitä käytetään vammautumisen jälkeen hoidon alkuvaiheessa. Nilkkatuki on rakennettu siten, että se vakauttaa nilkkaa parhaiten samalla, kun se estää tehokkasti turvotusta nivelen päällä.
Sekä NovaCool että jäykät nilkkatukemme ovat nilkkatuotteita, jotka auttavat tehokkaasti vamman akuutissa hoidossa. Niitä molempia on helppo käyttää ja ne ovat äärimmäisen tehokkaita kivun lievityksessä, turvotuksen vähentämisessä sekä nilkan vakauttamisessa vamman hoidon ensimmäisessä vaiheessa.

Nilkkatuki päivittäiseen käyttöön

Päivittäin käytettävälle nilkkatuelle kohdistuu erityisen korkeita vaatimuksia koskien sen kätevyyttä, hengittävyyttä ja helppokäyttöisyyttä suhteessa niin hyvään tukeen kuin vakauteenkin.
Yleisesti ottaen päivittäin käytettävät nilkkatuet ovat usein malliltaan yksinkertaisempia ja niissä on kevyempi nilkan tuki, jotta nilkan ympärille kohdistuva kompressio voidaan parhaiten yhdistää nilkkatuen vakauttaviin ominaisuuksiin. Kompressio ehkäisee nilkan turvotusta samalla, kun materiaali tarjoaa kevyemmän tuen ja hallinnan. Tärkeä tekijä päivittäin käytettävässä nilkkatuessa on sen paksuus, sillä mitä paksumpaa materiaali on, sen lämpimämpi se on ja sitä hankalampaa on myös saada tuki mahtumaan ahtaisiin kenkiin. Joustavassa nilkkatuessa on aina ohuempi profiili, mikä mahdollistaa sen käyttämisen tavallisissa kengissä pidempiä ajanjaksoja ilman, että se häiritsee normaalia liikkuvuutta, kenkien valintaa tai käyttökokemusta. Päivittäiseen käyttöön tarkoitettu nilkkatuki antaa usein mahdollisuuden mukauttaa tukea nilkan päällä sekä varmistaa kompression ja tuen nilkan ympärillä vastaavanlaisen joustavan nauhan avulla, vieden kuitenkin huomattavasti vähemmän tilaa kengässä. Nilkan kattavassa epävakaudessa tai työympäristössä, joka on alustaltaan epätasainen ja nilkkaa rasittava, voidaan tarvita vakaampaa tukea, mikä tarkoittaa tuotteita, jotka on valmistettu joustamattomasta materiaalista, joka vakauttaa nilkkaa huomattavasti tehokkaammin. Jos työympäristön alusta on epätasainen, käytetään yleensä alustaan mukautettuja työkenkiä. Vakaammat nilkkatuet, jotka tavallisesti vievät hieman enemmän tilaa kengissä, mahtuvat optimaalisesti näihin nauhallisiin työkenkiin.

Nilkkatuki urheiluun, liikuntaan ja vaativiin tilanteisiin

Nilkkatukivalikoimamme vaativaan urheiluun ja liikuntaan on nykyisin tunnustetusti markkinoiden laajin. Todisteena siitä, että tuotteemme ovat korkeinta tasoa sekä vakaudeltaan että toimivuudeltaan, on se, että Rehaboteket tekee yhteistyötä Ruotsin käsipalloliiton kanssa niin naisten kuin miestenkin osalta. Ruotsin korkein urheilueliitti hyväksyy vain parasta ja on valinnut toimittajakseen Rehaboteketin.
Urheilussa syntyvät nilkkavammat voivat usein muistuttaa itsestään pitkänkin ajan kuluttua itse vammautumisen jälkeen. Normaalisti suurimmat ongelmat koetaan lisääntyneen kuormituksen, intensiteetin tai toistuvien aloitusten/lopetusten sekä sivuttaisten liikkeiden yhteydessä, jotka ovat normaaleja liikekuvioita liikunnassa ja urheilussa. Joitakin urheilulajeja harjoitetaan epätasaisessa maastossa, esimerkiksi suunnistus asettaa vieläkin korkeampia vaatimuksia nilkkatuen vakauttaville ominaisuuksille, jotta nilkkaa voitaisiin rasittaa normaalisti ilman huolta tai riskiä siitä, että nilkka vammautuisi uudelleen. Lisävakautta ja -toimivuutta tarjoavassa nilkkatuessa on aina useita turvaavia ominaisuuksia, jotka yhdessä luovat nilkkatukeen vakauttavan kokonaisprofiilin. Tuen yhdistetyt vakauttavat ominaisuudet käsittävät usein useita erilaisia toimintoja, jotka yhdessä antavat tuelle sen vakauttavan kokonaisprofiilin. Ensisijaiset ominaisuudet, jotka me Rehaboteketilla otamme aina huomioon valitessamme nilkkatukia perusvalikoimaamme, ovat aina samat ja ne koskevat nilkkatuenanatomista istuvuutta, materiaalivalintoja, fikseerausmuotoa, kiskorakennetta ja vakauttavaa nauhajärjestelmää.Kaikki ominaisuudet yhdessä luovat nilkkatuelle vakauttavan kokonaisprofiilin, jotta se onnistuu vakauttamaan epävakaata nilkkaa parhain päin myös hankalimmissa olosuhteissa urheilun ja liikunnan parissa.
Monille käyttäjille teippaus on edelleen vaihtoehto tuomaan lisävakautta ja -hallintaa epävakaalle nilkalle. Teippaus ei ole kuitenkaan lähellekään niin joustava tuoteratkaisu kuin nilkkatuki. Alla kuvaamme nilkkatuen ja teippauksen välisiä eroja käytettynä epävakaalle, vammautuneelle nilkalle:

Nilkkatuki verrattuna nilkan teippaukseen. Kumpi on parempi?

Nivelsidevammoihin tarkoitettujen nilkkatukien kehitys on johtanut uskomattoman tehokkaisiin tuotteisiin, joissa on ainutlaatuisia toimintoja tuomassa lisätukea ja -hallintaa. Tästä huolimatta nilkan teippausta käytetään usein menetelmänä tuomaan nilkalle lisävakautta ja -hallintaa, niin päivittäisessä käytössä kuin liikunnassa ja urheilussakin. Monet miettivät, kumpi on paras tapa saada lisätukea epävakaalle nilkalle: nilkkatuki vai teippaus?
Jotta kysymykseen voidaan vastata, tulee ensin ymmärtää näitä kahta ratkaisua hieman paremmin. On olemassa useita erilaisia parametrejä, jotka vaikuttavat asiaan. Alla käymme läpi joitakin näkökulmia koskien teippauksen ja nilkkatuen välisiä eroja käytettynä epävakaalle, vammautuneelle nilkalle.
Vakaus
Nilkan teippaus vähentyneen vakauden yhteydessä on suhteellisen monimutkainen toimenpide, joka vaatii koulutusta ja osaamista ennen kuin sen tekemistä voi kokeilla. Väärin toteutettu teippaus johtaa suoraan heikentyneeseen vakauteen ja joissakin tapauksissa täysin muuttuneeseen vakausprofiiliin suhteessa vammaan ja toivottuun vaikutukseen. Teipin laatu vaikuttaa myös siihen, kuinka hyvän vakauden teippaus voi tarjota. Mikäli teipataan suoraan iholle, riskit lisääntyvät harjoittelun aikana koetun hikoamisen myötä. Mikäli teippaus vähitellen väljentyy, ei teippaus selviydy enää samanlaisesta vakauden tarjoamisesta 30 minuutin aktiviteetin jälkeen, mikä vähitellen johtaa heikentyneeseen tukeen ja pienempään vakauteen. Teippauksen huonontunut toimivuus ja kiinnityskyky merkitsevät kaksinkertaista onnettomuutta, sillä tällöin koetaan lisääntynyttä nilkan epävakautta samalla, kun lihaksisto väsyy. Mitä pidempään harjoittelu jatkuu, sitä enemmän lihaksisto väsyy ja sitä enemmän tukea tarvitaan.
Oikea nilkkatuki oikeilla ominaisuuksilla varmistaa vakauden ajan kuluessa. Nilkkatukea voidaan myös mukauttaa helposti aktiviteettien aikana tuen asteen lisäämiseksi sitä mukaa kuin nilkka väsyy – tämä on täysin mahdotonta teippauksen ollessa kyseessä, sillä teippaus tulisi tällöin suorittaa uudestaan alusta alkaen.
Kustannukset
Normaalilaatuinen teippirulla maksaa noin 10 euroa ja siitä riittää keskimäärin 3-4 nivelsiteestään vammautuneen nilkan teippauskertaan. Kun harjoittelutiheys on 3 kertaa viikossa, kuluu noin yksi teippirulla viikossa – toisinaan enemmän ja toisinaan vähemmän. Keskimääräinen nilkan teippauskustannus voi olla 0,2-30 euroa kuukaudessa, täysin valitusta teippilaadusta ja käytetyn teipin pituudesta riippuen. Tästä riippumatta teippauksen kustannukset nousevat kauden tai vuoden aikana huomattavasti edellä mainittua hintahaarukkaa suuremmiksi. Oikeanlaista nilkkatukea, jossa on oikeat ominaisuudet ja laatu, voidaan ongelmitta käyttää kauden ajan, keskimääräisen kustannuksen ollen noin 50 euroa. Nilkkatuki on siis huomattavasti kustannustehokkaampi vaihtoehto ja siinä on parannettu turvallisuus ja helpompi mukauttaminen yhdessä ja samassa ratkaisussa vammautunutta, epävakaata nilkkaa varten.
Muita näkökulmia teippaukseen nilkkatukeen verrattuna
Teippauksen yhteydessä ihovammojen riski kasvaa sitä mukaa, mitä pidempään teippia käytetään. Kun otetaan huomioon, että nilkan nivelsidevamma merkitsee usein pysyvästi heikentynyttä vakautta, nilkan vammautumisen jälkeen tarvitsee usein käyttää jonkinlaista lisätukea pidemmän aikaa. Oikea nilkkatuki on aina valmistettu pehmustetusta materiaalista, jota käytetään suojaavan sukan päällä, jolloin minimoidaan hankaumien ja ihovaurioiden riski. Ero teippauksen ja nilkkatuen välillä on huomattava, kun ajatellaan ihovaurioita. Teippi vaurioittaa ihoa ennemmin tai myöhemmin, kun taas nilkkatuki ei vaikuta ihoon millään tavalla.

Rehaboteket - autamme sinua löytämään oikean tuotteen!

Me Rehaboteketissä olemme hyvin tietoisia siitä, että voi olla vaikeaa löytää sopiva tuote juuri sinun vammaasi ja sen vuoksi olemme kehittäneet erilaisia tapoja voidaksemme auttaa parhaalla tavalla. Valikoimamme on valittu huolella ja se käsittää nykyisinSuomen laajimman valikoiman tuotteita koko keholle. Tarjoamme aina useitapolvitukivaihtoehtoja, jotta sinulla asiakkaana olisi erilaisia vaihtoehtoja ongelmasi ratkaisemiseksi. Työskentelemme ainoastaan verkkokaupan parissa, minkä ansiosta nopeat toimitukset ovat äärimmäisen tärkeä osa toimintaamme. Kaikki ennen klo 16.00 tulleet tilaukset lähetetään aina samana päivänä. Nopean toimituksemme pyrkimyksenä on se, ettei sinun asiakkaana tarvitse odottaa tuotettasi. Tuotteen nopea saapuminen mahdollistaa sen, että voit tutustua siihen kotonasi kaikessa rauhassa tarvitsematta lähteä stressaavaan fyysiseen myymälään.
Tärkeintä sinulle asiakkaana on se, että meiltä tilatessasi sinulla on mahdollisuus kokeilla tuotetta ennen kuin päätät ostaa sen. Tarjoamme aina 45 päivän pituisen avokaupan, jotta sinulla on aikaa arvioida tuote. Tuotteen palauttamiseen liittyvänä ainoana vaatimuksena on se, että tuotteen tulee olla samassa kunnossa kuin se oli vastaanottaessasi. Voit siis kokeilla tuotetta varovasti, jotta pystyt halutessasi palauttamaan tai vaihtamaan sen. Haluatko apua oikean polvisuojan valitsemisessa sinulle ja ongelmasi?
Älä epäröi ottaa yhteyttä Rehaboteketin asiakaspalvelunumeroihin arkisin klo 9-16 kysymyksineen sähköpostitse osoitteeseen info@rehaboteket.fi