Selkätuki

Selkätuki

Selkäkipu ja ristiselän ongelmat ovat yksi tavallisimmista ongelmista, jotka vaikuttavat päivittäiseen hyvinvointiimme. Selkäongelmista kärsii noin 80 % väestöstä jossakin elämänsä vaiheessa, ja ongelmat vaihtelevat lihaksiston kivusta ja noidannuolesta kroonisiin ongelmiin ja epävakauteen. Meillä Rehaboteketilla on kattava valikoima selkätukia kivuttomaan, vakaampaan elämään. Selkätuki sopii niin työhön kuin liikuntaan, urheiluun ja aktiiviseen elämäntapaankin.

SelkätukiSelkätuki
Selkätuki Stabil Dorsum X, tehokas apu selkäkipuihin. Selkätuki keventää kuormitusta ja vakauttaa selkää tehokkaasti esimerkiksi noidannuolen yhteydessä.
79,00 €
SelkätukiSelkätuki

Selkätuki Lumback Stabil on laadukas selkätuki, joka on valmistettu joustavasta korkealuokkaisesta mikrokuidusta. 4 vakaata selkäkiskoa lievittävät alaselän oireita tehokkaasti.

99,00 €
selkatuki_flexselkatukiselkatukiselkatuki_selkatuen

Selkätuki Flex 23 on korkealaatuinen selkätuki, jonka kiskot vähentävät tehokkaasti ristiselän kuormitusta ristiselän ongelmien yhteydessä, kuten noidannuoli, välilevyn pullistuma tai muut selkäongelmat.

189,00 €
RyhtitukiryhtiliiviaryhtiliiviaRyhtiliivin

Ryhtiliivi DorsoLITE™ on uusi ryhtiliivi, jossa on rajattomat mahdollisuudet tehokkaaseen huonon ryhdin korjaamiseen.

55,00 €
RyhtiliiviRyhtiliiviRyhtiliivi

Ryhtiliivi EXTO™ on täysin ainutlaatuinen tuote, joka parantaa ryhtiä tehokkaasti. Ryhtiliivi on täysin säädettävissä ja sitä voi käyttää rajoituksetta.

89,00 €
RaskausvyöRaskausvyö
Raskausvyö- Trocantervyö Stabiili- optimaalinen stabiliteetti raskaana oleville ja liitoskipuihin. Stabiloiva raskausvyö joka on kehitetty raskaana oleville joilla on liitoskipuja
39,00 €
RyhtiliiviRyhtiliivi
Ryhtiliivi parantaa ryhtiä ja ehkäisee tehokkaasti huonoa asentoa.
58,00 €
RyhtiliiviRyhtiliiviRyhtiliivi

Uusi ryhtiä parantava ryhtiliivi. Ainutlaatuinen muotoilu tekee ryhtiliivistä huomaamattoman ja kaikkiin tilanteisiin sopivan. 

39,00 €
RyhtiliiviRyhtiliivi Musta
Ryhtiliivi parantaa ryhtiä ja ehkäisee tehokkaasti huonoa asentoa.
39,00 €
selkatukiselkatuki

Selkätuki Lumback Light on erittäin joustava ja helppokäyttöinen selkätuki, joka vähentää kipeän alaselän kuormitusta.

69,00 €
selkävyö dual flex selkävyö dual flex selkävyö dual flex

Ainutlaatuinen selkävyö selkävaivoihin. Valmistettu ainutlaatuisella kaksiosaisella muotoilulla antaakseen ylivoimaisen yksilöllisen istuvuuden.

119,00 €
Selkätuki kiskoilla Cotex Stabil Selkätuki kiskoilla Cotex Stabil Selkätuki kiskoilla Cotex Stabil

Selkätuki kiskoilla on uusi tuote neulotusta joustavasta tekstiilimateriaalista. Mahdollistaa optimaalisen kompression kivuliaalle ristiselälle.

129,00 €
selkätuki selkätukiselkätuki

Joustava selkätuki vakauttaa ja keventää kipeän selän kuormitusta. Ainutlaatuinen muotoilu antaa tehokkaan vakauden.

 

79,00 €
Selkätuki Sport Selkätuki Sport
Joustava selkätuki SRX lievään stabilisointiin väsyneeseen selkään Selkätuella on erittäin matala profiili ja se on huomaamaton käytettäessä
59,00 €
SelkätukiSelkätukiSelkätuki
Selkätuki SRX Stabil selkäkipujen hoitoon , lämmittää ja stabilisoi selkää lantion ympäriltä sopii esimerkiksi lumbagoon
69,00 €
Elastinen Selkätuki

Elastinen selkätuki lievään stabilisointiin ja lievitykseen. Selkätuella on erittäin matala profiili ja se on huomaamaton käytettäessä.

39,00 €
selkätukiselkäortoosi
Selkäortoosi Lumbopull on uusi innovatiivinen selkäortoosi kehitetty antamaan hyvän stabilisoinnin ja helpotuksen kipeään lantioon.
159,00 €
Selkätuki
Selkätuki antaa stabiilisuutta ja kuormituksen kevennystä lantioon esim. lumbagoon. Lämmittävä Neo Tex materiaali antaa tehokkaan kivunlievityksen.
49,00 €
ristiseläntuki

Ristiseläntuki UNI vakauttaa ristiselkää tilanteesta riippumatta ja se toimii yhtä hyvin niin toimistossa ja autossa kuin kotonakin. Ristiseläntuki muotoutuu ristiselän mukaan parhaan tuen saavuttamiseksi.

45,00 €
Ristiseläntuki Ristiseläntuki

Ristiseläntuki Lumbar on monipuolinen ristiseläntuki, joka antaa lisätukea ristiselälle. Ristiseläntuki on valmistettu muistivaahdosta optimaalisen istuvuuden ja tuen saavuttamiseksi.

35,00 €
ryhtiliivi_extoryhtiliiviryhtiliivi_exto.jpg

Ryhtiliivi EXTO™, nyt myös beigen värisenä, on ryhtiliivi, joka parantaa ryhtiä tehokkaasti. Ryhtiliivi on täysin säädettävä ja sitä voidaan käyttää rajoituksetta.

89,00 €
lämpöhousu

Anatominen lämpöhousu  SRXistä vahvistaa lihaksiston normaalia lämmönlisäystä. 

59,00 €

Lisätietoa tuotteistamme kipeälle selälle

Selälle tarkoitettuja tukia kutsutaan usein selkätuiksi, selkäkorseteiksi tai selkäortooseiksi. Nimestään riippumatta nämä tuotteet on rakennettu siten, että ne vähentävät kuormitusta, lievittävät särkyä ja/tai vakauttavat ristiselkää parhaalla tavalla akuuteissa tai toistuvissa selkäongelmissa.
Selkätuki toimii eri tavoilla vakauttaakseen ja vähentääkseen ristiselän kuormitusta säryn ja ongelmien yhteydessä. Jotta selkätuki vaikuttaisi optimaalisesti, on se yleensä vahvistettu lisävakauttavilla kiskoilla ja nauhajärjestelmällä, jotka mahdollistavat mukauttamisen tuen lisäämiseksi tai vähentämiseksi riippuen siitä, kuinka tuotetta säädetään yksilöllisesti. Selkätuki tarjoaa enemmän mahdollisuuksia mukauttaa tuotteen tehoa optimaalisesti kunkinhetkisen yksilöllisen tarpeen mukaan. Useissa tapauksissa tuen tarve vaihtelee liikkeiden/aktiviteettien mukaan, mutta myös vähitellen, esimerkiksi toistuvan noidannuolen yhteydessä. Tuen määrän ja vakauden mukauttamismahdollisuus mahdollistavat sen, että yksi ja sama selkätuki voi vastata tarpeisiin niin kivuliaimpien kausien aikana, jolloin normaalisti tarvitaan voimakkaampaa tukea, kuin tarjoamalla kuormituksen kevennystä ja enemmän liikkuvuutta lievemmän kivun yhteydessä.

Eri toiminnot tekevät selkätuesta kattavan kaikkiin tilanteisiin

Selkätuessa on aina useita erilaisia toimintoja, jotta se voisi parhaalla tavalla tukea selkää ongelmatilanteissa. Eri toiminnot, jotka yhdessä luovat vakauden ristiselkään, koostuvat kuormitusta keventävistä kiskoista, kompressoivasta materiaalista, säädettävästä nauhajärjestelmästä sekä vatsanseudun kompressiosta. Toiminnot yhdessä luovat erityisen tehokkaan selkätuen ja vähentävät kuormitusta siellä, missä sitä tarvitaan.
Kuormitusta vähentävät selkäkiskot– ovat yleensä sijoitettu ristiselkään selkärangan oikealle ja vasemmalle puolelle. Kiskot seuraavat tehokkaasti alaselkää ja tukevat ristiselkää. Kiskot on kiinnitetty selkätuen ulkopuolelle ommeltuihin omiin kiskotaskuihin. Joissakin malleissa selkätuen mukana toimitetaan sekä joustavat muovikiskot että jäykät metallikiskot. Kiskojen vaihtelun etuna on niiden antama erilainen tuen aste ja ne voidaan vaihtaa helposti, kun ongelma vaattii kuormituksen kevennystä enemmän tai vähemmän.
Materiaali– kaikki vakaat selkätuet on aina valmistettu kompressoivasta, joustavasta materiaalista – tavallisesti joustavasta mikrokuidusta. Materiaalin kompressio saavutetaan, kun selkätuki kiristetään vyötärön ympäri ongelma-alueen kohdalta. Mitä tiukemmalle selkätukea kiristetään, sitä enemmän tehoa ja kompressiota ongelma-alueelle saadaan.
Säädettävä nauhajärjestelmä– nauhajärjestelmä mahdollistaa yksinkertaisen ja tehokkaan tuen asteen muutoksen, jonka vakaan selkätuen halutaan antavan. Nauhajärjestelmä on ommeltu selkätuen ulkopuolelle ja siitä on mahdollista pidellä kiinni käsin tuen asteen ja luonteen muuttamiseksi. Jos nauhajärjestelmää kiristetään tiukemmalle, selkätuen kompressio kasvaa ja ristiselän kiskot vakautuvat lisää ulkoa päin. Erityistilanteissa, kuten painavammissa nostoissa, vakaata selkätukea voidaan käyttää helposti pelkästään nauhojen kiristystä lisäämällä. Siten vakaasta selkätuesta tulee erinomaisen käyttökelpoinen niin ehkäisevässä tarkoituksessa esimerkiksi varastotyössä tai painavissa nostoissa kuin jo olemassa olevien ongelmien osalta, esimerkkeinä noidannuoli tai ristiselän kipu.
Vatsanseudun kompressio– selkätuen toimintona on tukea myös vatsaa edestä päin, mikä antaa lisätukea kehon etupuolelle selkäkivun yhteydessä. Vatsanseudun kompressio on mahdollinen selkätuen rakenteen ansiosta ja ulottuessaan edessä korkealle se varmistaa tasaisen paineen selkärankaa kohti.

Tuotteidemme pääasiallisia materiaaleja ovat MCM, NeoTEX ja CoTEX.
MCM on harjattua puuvillaa, johon on kudottu joustavaa mikrokuitua. MCM-materiaalissa yhdistyvät optimaalinen ilmanvaihto ja kompressio.
NeoTEX on lämpöä eristävä materiaali, joka lisää lämpöä lihaksiin pehmittäen niitä sekä ehkäisee ongelma-alueen kylmettymistä.
CoTEX on voimakkaammin kompressoiva materiaali, jossa on hengittäviä ominaisuuksia. Materiaalin voimakkaampoi kompressio saa aikaan vakaamman tuen ja tehokkaamman kuormituksen kevennyksen.

Vinkkejä ja neuvoja selkätuen valintaan

Kun selkätuesta halutaan saada mahdollisimman suuri hyöty, huomioitavana on monta asiaa. Alla on joitakin käyttökelpoisia vinkkejä siihen, kuinka voit käyttää tukeasi parhaiten sekä samalla huolehtia tuotteestasi niin, että se kestää hyvänä mahdollisimman pitkään.
Käyttö
Selkätukea voidaan ongelmitta käyttää suoraan ihoa vasten, mutta yleensä suositellaan ohuen paidan pukemista ihon ja tuen väliin, jolloin vältetään päivittäisen pesun tarve olettaen, että paita pestään päivittäin. Selkätuen etuosa on avattavissa ja se kiinnitetään helposti ja tehokkaasti kovan ja pehmeän tarranauhan avulla. Tarranauha on noin 10 cm leveä, mikä tarkoittaa, että selkätuessa on 10 cm säätövaraa, jotta se voidaan mukauttaa parhaalla mahdollisella tavalla koon, sen alle tulevien vaatteiden sekä muiden olosuhteiden mukaan.
Mukauttaminen
Mikäli selkätukeesi kuuluu ristiselkään asetettavat kiskot, kiskot ovat täysin suorat vastaanottaessasi tuotteen. Koska monet selkäongelmat esiintyvät paikallisesti ristiselässä, voit mukauttaa kiskoja saadaksesi aikaan paremman anatomisen istuvuuden, sillä ne seuraavat paremmin alaselkäsi muotoja. Muotoillaksesi kiskoja sinun tulee vain vääntää kiskoa keskeltä. Voit yksinkertaisesti muotoilla kiskoja uudelleen ja uudelleen, kunnes olet onnistunut löytämään sopivimman istuvuuden. Jos olet muotoillut kiskoa liikaa, voit yksinkertaisesti vääntää sitä takaisin päin, ja jos taas olet muotoillut sitä liian vähän, voit jatkaa muotoilua.
Säätäminen
Mikäli tuessasi on lisävakauttava nauha, voit helposti mukauttaa kompression ja tuen astetta korkeussuunnassa riippuen siitä, kuinka kiristät nauhaa. Alaristiselän tai lantion ongelmatilanteissa voit myös asettaa nauhan matalalle selkätuen yli lisätäksesi sillä tavoin kompressiota lantion ja alaristiselän alueilla. Samalla tavoin voit lisätä kompressiota ja tukea ristiselässä tai ylempänä rintakehän alueella.
Pesuohje
Kaikki tuotteet, jotka sisältävät kovia ja pehmeitä materiaaleja, kuten kiskoja tai kovia ja pehmeitä tarranauhoja, tulee pestä käsin. Näin vältetään pesukoneen mekaaninen kuluminen.
Kaikki selkäongelmiin tarkoitetut tuotteemme tulee pestä käsin 30°C lämpöisessä vedessä tarranauhat suljettuina ja tuotteiden tulee antaa kuivua ilmavasti ennen käyttöä. Ota tavaksesi aina sulkea tuotteen kova tarranauha pehmeää vasten, jolloin tarranauhaa hoidetaan optimaalisesti ja sen kuluminen vähentyy huomattavasti.

Rehaboteket - autamme sinua löytämään oikean tuotteen

Me Rehaboteketissä olemme hyvin tietoisia siitä, että voi olla vaikeaa löytää sopiva tuote juuri sinun vammaasi ja sen vuoksi olemme kehittäneet erilaisia tapoja voidaksemme auttaa parhaalla tavalla. Valikoimamme on valittu huolella ja se käsittää nykyisinSuomen laajimman valikoiman tuotteita koko keholle. Tarjoamme aina useitapolvitukivaihtoehtoja, jotta sinulla asiakkaana olisi erilaisia vaihtoehtoja ongelmasi ratkaisemiseksi.

Työskentelemme ainoastaan verkkokaupan parissa, minkä ansiosta nopeat toimitukset ovat äärimmäisen tärkeä osa toimintaamme. Kaikki ennen klo 16.00 tulleet tilaukset lähetetään aina samana päivänä. Nopean toimituksemme pyrkimyksenä on se, ettei sinun asiakkaana tarvitse odottaa tuotettasi. Tuotteen nopea saapuminen mahdollistaa sen, että voit tutustua siihen kotonasi kaikessa rauhassa tarvitsematta lähteä stressaavaan fyysiseen myymälään.
Tärkeintä sinulle asiakkaana on se, että meiltä tilatessasi sinulla on mahdollisuus kokeilla tuotetta ennen kuin päätät ostaa sen. Tarjoamme aina 45 päivän pituisen avokaupan, jotta sinulla on aikaa arvioida tuote. Tuotteen palauttamiseen liittyvänä ainoana vaatimuksena on se, että tuotteen tulee olla samassa kunnossa kuin se oli vastaanottaessasi. Voit siis kokeilla tuotetta varovasti, jotta pystyt halutessasi palauttamaan tai vaihtamaan sen.
Haluatko apua oikean polvisuojan valitsemisessa sinulle ja ongelmasi? Älä epäröi ottaa yhteyttä Rehaboteketin asiakaspalvelunumeroihin arkisin klo 9-16 kysymyksineen sähköpostitse osoitteeseen info@rehaboteket.fi