Tenniskyynärpäätuki Epi Plus | Rehaboteket
tenniskyynarpaatuki tenniskyynärpään tuki tenniskyynarpaatuki tenniskyynarpaatuki

Tenniskyynärpäätuki Epi Plus

  • 99,00 €

Tenniskyynärpään tuki Dynamics Epi, markkinoiden kehittynein tuki, jossa yhdistyy tärinänvaimennus ja kuormituksen kevennys tenniskyynärpäälle ja golfkyynärpäälle

Lue lisää

  • Markkinoiden ainoa tärinää vaimentava tuki
  • Säädettävää kuormituksen kevennystä ja mukautuvuutta
  • Paljon kompressiota ilman liikkumavapauden rajoittamista
Näytä koko-opas
Varastossa Ilmainen toimitus Toimitusaika 1-3 arkipäivää

Tenniskyynärpään tuki Dynamics Epi on täysin ainutlaatuinen kyynärpäätuki tuomaan helpotusta tulehdustiloihin, kuten tenniskyynärpäähän, golffarin kyynärpäähän ja hiirikyynärpäähän (mediaalinen ja lateraalinen epikondyliitti). Kyynärpäätuki yhdistää säädettävän kuormituksen kevennyksen iskun- ja tärinänvaimentavaan pelottiin, joka vähentää tehokkaasti kovaa tai alhaista kuormitusta kyynärpään sivujen sisäisissä tai ulkoisissa nivelnastoissa. Monet tennis- ja golfkyynärpään ongelmat juontavat juurensa liikkeistä, jotka kuormittavat rannetta ja sormia ja aiheuttavat joko kovaa tai matalaa kuormitusta. Ranteen ja sormien koukistus- ja venytysliikkeet aktivoivat kyynärpään lihaksistoa sekä kyynärpäänivelen sisä- tai ulkosivun lihasten kiinnityskohtia. Riippuen kuormitusta aiheuttavista liikeradoista ja liikkeiden määrästä, yksipuoliset käden ja ranteen liikkeet luovat toistuvina jatkuvaa kyynärvarren lihaksiston ja nivelnastojen aktiviteettia. Tenniskyynärpään, golffarin kyynärpään sekä hiirikyynärpään ongelmien syy johtuu usein ranteesta, mutta lisäksi paikallisesti kehittyvästä nivelnastatulehduksesta kyynärpään sisimmässä tai ulkosivun nivelnastassa (mediaalinen tai lateraalinen epikondyliitti). Ranteen kuormitus vaihtelee intensiteetiltään, mutta sen voi laukaista sekä matalatasoinen kuormitus, joka johtuu tietokoneen äärellä työskentelystä ja hiiren käytöstä, että tenniskentällä tennismailan käytön kuormituksesta kädelle. Vaikuttavina tekijöinä ovat usein käsiin kohdistuva paino yhdistettynä liikeratoihin, joten monet käsillään työtä tekevät, jotka pitelevät työkaluja käsissään työpäivän ajan, voivat kärsiä tenniskyynärpäästä. Olipa kyseessä maalari tai puuseppä, toistuvat yksipuoliset liikeradat kuormittavat työpäivän aikana kyynärpään nivelnastoja. Dynamics Epi on ainoa kyynärpään tukiside, joka yhdistää erityistoiminnot, kuormituksen kevennyksen ja tärinänvaimennuksen, jotta se auttaa parhaalla mahdollisella tavalla ongelmaan, johtuupa se sitten tenniksen peluusta, työskentelystä tietokonehiirellä tai koko päivän jatkuvasta maalaamisesta pensseli kädessä.

Tuoteominaisuudet – Dynamics Epi 

Dynamics Epi yhdistää monia erilaisia ja ainutlaatuisia ominaisuuksia voidakseen parhaalla mahdollisella tavalla luoda edellytykset paikallisen tulehduksen helpottamiseen. Kyynärpäätuki yhdistää tärinänvaimennuksen, kuormituksen kevennyksen ja kompression yhdessä tuotteessa, joka on erityisesti kehitetty toimimaan huomaamattomasti.  
Tärinänvaimennus
Kyynärpäätuen tärinänvaimennuksen saa aikaan 14 cm pitkä ja 4 cm leveä iskunvaimentava pelotti, joka on valmistettu lääketieteellisestä polyuretaanista (PU). PU on pehmeää ja iskunvaimentavaa materiaalia ja tarjoaa tärinää vaimentavalla toiminnollaan suojaa, joka parhaimmalla tavalla vähentää tulehtuneen nivelnastan aktivaatiota niin toiminnassa kuin levossa. Pelotti, joka asetetaan koko kyynärvarren lihaksiston päälle, luo tehokasta tärinänvaimennusta lihaksille iskuja ja tärinää vastaan, joita käden tai ranteen liikkeet aiheuttavat. Se vaimentaa esimerkiksi tenniksessä tai vasaran käytössä aiheutuvia iskuja. Pelotti kiinnitetään kyynärpäätukeen tarranauhan avulla ja siinä on pehmeä ja ihoystävällinen kangaskerros ihoa vasten tarjoamaan parasta käyttömukavuutta. Tarvittaessa se voidaan irrottaa kyynärpäätuesta, jos tukea halutaan käyttää ilman tärinänvaimennustoimintoa.
Kuormituksen keventäminen
Tenniskyynärpäätuen tehon ja toiminnallisuuden maksimoimiseksi kyynärpäätuessa on säädettävä, kuormitusta keventävä nauha, joka asettuu kyynärvarren lihaksiston paksuimman kohdan päälle. Nauha mahdollistaa kuormituksen kevennyksen tason säätämisen helpoimmalla mahdollisella tavalla lisäämällä painetta lihaskudokseen, mikä aikaansaa tehokkaampaa helpotusta tulehtuneisiin nivelnastoihin. Nauha on puolilelastinen ja sitä säädetään helposti tarranauhan avulla tarjoamaan riittävää helpotusta erilaisiin ongelmiin ja aktiviteetteihin. Käden ja kyynärpään kovemmassa ja toistuvassa kuormituksessa nauhaa voidaan helposti säätää antamaan tehokkaampaa helpotusta tarpeen mukaan. Nauhaa voi säätää helposti ja vapaasti korkeussuunnassa, joten se mukautuu parhaalla mahdollisella tavalla jokaisen käyttäjän ainutlaatuisiin tarpeisiin.
Kompressio
Kyynärpäätuki on valmistettu ainutlaatuisesta, kompressiota tarjoavasta kangasmateriaalista, joka puristaa koko kyynärvarren lihaksistoa käytössä. Materiaali koostuu 65 % polyamidista, 26 % elastaanista, 5 % puuvillasta, 2 % polyesteristä ja 2 % polyuretaanista, jotka antavat kyynärpäätuelle parhaat edellytykset tarjota optimaalista kompressiota. Materiaali on lisäksi täysin hengittävää, joten sitä voi käyttää rajoituksitta koko työpäivän ajan.   

Dynamics Epi – tenniskyynärpäätuen käyttö
Dynamics Epiä voidaan käyttää tarvittaessa rajoituksitta tukea ja helpotusta antamaan seuraavissa ongelmissa: 
- Tenniskyynärpää ja hiirikyynärpää (lateraalinen epikondyliitti)
- Golfkyynärpää (mediaalinen epikondyliitti)
- Paikallinen lihastulehdus ja kipu kyynärvarren lihaksistossa levossa ja rasituksessa.

Dynamics Epi toimii yhtä hyvin niin oikeassa kuin vasemmassa kyynärvarressa ja sitä on saatavilla 5 eri koossa, jotta jokaiselle löytyy paras anatominen istuvuus ja toiminnallisuus.  
Mittaus tulee tehdä noin 5–7 senttimetriä kyynärpäänivelen alapuolelta, kyynärvarren leveimmästä kohdasta.


KokoKyynärvarren ympärysmitta (cm)
121,5 - 23 cm
223 - 25,5 cm
325,5 - 27,5 cm
427,5 cm - 30 cm
530 - 32,5 cm
Measurement instructions

Kysymys. Pelaan padelia ja minulla on kipua kyynärpäässä intensiivisemmän treenikauden jälkeen. Onko Dynamics Epi sopiva tuote minulle?
Vastaus. Kyllä, ilman muuta! Padelin aiheuttama kuormitus on usein suurta ja siinä toistuvat samat liikeradat yhdistettynä kohtuullisen voimakkaisiin iskuihin, kun maila osuu palloon. Dynamics Epi yhdistää kuormituksen kevennyksen ja iskunvaimennuksen samassa tuotteessa.

Kysymys. Mitä minun kannattaa ottaa huomioon koon suhteen? Epäröin kahden koon välillä, enkä halua liian isoa tai liian pientä tuotetta.
Vastaus. Tavallisesti suosittelemme valitsemaan isomman koon, sillä tuote on säädettävä ja sen voi säätää sopimaan omiin tarpeisiin.

Kysymys. Korvaako Dynamics Epi vanhan tenniskyynärpäätukeni, joka minulla on ollut aiemmin?
Vastaus. Kyllä, tuotteessa on sama solkitoiminto (kuormituksen kevennys), mutta siihen on lisätty suurempi kontaktipinta ja tärinänvaimennus, mikä tekee tuotteesta huomattavasti toiminnallisemman.

Seuraa meitä Facebookissa