Golfkyynerpää

Golfkyynärpää on tulehdus lihaksen kiinnityskohdassa kyynärpään sisäpuolella. Golfkyynärpää särkee kyynärpään sisäpuolella ja johtuu usein yksitoikkoisista ranteen liikkeistä. Tulehdus johtuu usein ranteen ja sormien liikkeistä, mutta kipu ja tulehdus ovat paikallisesti lihasten kiinnityskohdissa kyynärpään sisäpuolella.

Golfkyynärpää johtuu usein yksitoikkoisista toistuvista liikkeistä jotka johtavat ylikuormitukseen lihasten kiinnityskohdissa esim. golfsvingi joka toistetaan satoja kertoja aktiviteeteissa sekä treeneissä. Ongelmat voivat joissakin tapauksissa esiintyä yhtäkkisellä kivulla ja usein paikallisella lämmönlisääntymisellä lihaksen kiinnityskohdassa, mutta voi myös tulla hiipien ajan mittaan paikallisella arkuudella ensimmäisenä merkkinä golfkyynärpäästä.  Jos yksitoikkoiset liikkeet rajoittuvat tehokas helpotus saavutetaan, joka auttaa tulehdusta paranemaan.

Tehokas golfkyynärpääsolki ehkäisee liikkeitä jotka myötävaikuttavat vaivoihin ja vähentävät lihasten jännistystä kädesta jänteen kiinnityskohtaan. Joissakin tapauksissa pitkäaikaisen ongelmalliseen golfkyynärpäähän toimii parhaiten helpottaa rannetta rannetuella joka tehokkaasti ja välittömästi vähentää ranteen liikkeitä, joka usein toimii heti kivunlievittäjänä särkevälle golfkyynärpäälle.

Suosittelemamme tuotteet

Tekstin on tarkistanut:

Nimeni on Maja Nilsson ja olen Valvira-hyväksytty fysioterapeutti. Suoritin fysioterapeutin tutkintoni, erikoistuen käyttäytymislääketieteeseen, Mälardalenin yliopistossa. Olen myös kouluttautunut lisää OMT-tasolla 2, CSPT (sertifioitu urheilufysioterapeutti), urheilulääketiede, kuivaneulonta ja levypainon kuntoutus. Pyöritän urheiluvammojen klinikkaa ja työskentelen urheilujoukkueiden parissa.