Peukalo-ortoosi | Rehaboteket

Peukalo-ortoosi

Yksi kehon alttiimmista nivelistä lisääntyneellä artroosin tai kulumavammariskillään on peukalon tyvi tai peukalon tyvinivel eli CMC-nivel. Peukalo sijaitsee käden keskeisessä kohdassa, minkä vuoksi sitä käytetään käytännössä kaikissa käden käyttöön liittyvissä tilanteissa. Peukalon säännöllinen käyttö lisää peukalonivelen säryn ja ongelmien kehittymisen riskiä. Myös fyysisesti yksipuolinen työ tai vapaa-aika lisäävät peukalon ongelmien kehittymisen riskiä. Jotta peukalo saa mahdollisuuden levätä ja palautua kuormituksesta, käytetään usein peukalotukia. Peukalotuki on kätevä tuki, joka on kehitetty erityisesti tukemaan peukalon tyviniveltä ongelmatilanteissa. Meillä Rehaboteketillä löytyy kattava valikoima peukalotukia kaikkiin tilanteisiin, työskenteletpä sitten toimistossa tai veden äärellä tai käytät hienomotorisia liikkeitä - meillä on aina sopiva peukalotuki juuri sinulle.

Peukalotuki
Peukalotuki tehokkaaseen stabilisointiin ja lievitykseen peukalosormen nivelrikkoon. Peukalotuella on stabilisoivat kiskot ja sen voi sovittaa tarranauhoilla.
26,00 €
PeukalotukiPeukalotukiPeukalotuki

Rizogrip on täysin uudenlainen peukalotuki, joka tuo tehokkaan helpotuksen ja tuen särkevälle peukalolle. Peukalotuen muotoiltava V-kisko antaa erityisen tehokkaan tuen ja kuormituksen kevennyksen.

49,00 €
Peukalotuki peukalotuki_nivelsidevammatpeukalotuki_kulumisvaurioiden_yhteydessapeukalotuki

Erittäin tukeva peukalotuki, jossa on muotoiltavat metallikiskot optimaaliseen tuen ja muodon yksilölliseen muokkaamiseen.

39,00 € 49
Peukalotuki Pitkä malli
Peukalotuki Pitkä malli stabilisoi ja antaa kuormituksen lievitystä peukalosormen nivelrikkoon Peukalotuen anatominen muotoilu varmistaa hyvän funktion ja mukavuuden
29,00 €
Peukalotuki lastalla

Erittäin tukeva peukalotuki, jonka taipuisa jousitus keventää kuormitusta ja tukee kipeää peukaloa

29,00 €
Peukalo- ja rannetuki

Tehokas kipeän peukalon ja tukea tarvitsevan ranteen yhdistelmätuki

35,00 €
peukalo_ja_rannetukirannetukirannetuki_peukalotuki

Peukalo- ja rannetuki BOA®, jossa on vakauttava peukalo-osa, on erittäin vakaa ja äärettömän helppokäyttöinen rannetuki. Peukalo- ja rannetuessa on säädettävät kiskot parhaan toiminnallisuuden ja mukavuuden saavuttamiseksi.

119,00 €
Musta peukalo- ja rannetuki
Ainutlaatuinen Peukalo- ja rannetuki antaa optimaalisen kuormituksen kevennyksen yhdistelmän. Tehokas kuormituksen kevennys ranteelle ja peukalolle.
53,00 €

Peukalotuki

Peukalotuki on rakentunut vähentämään peukalon niveliin kohdistuvaa kuormitusta parhaalla tavalla sekä samanaikaisesti häiritsemään mahdollisimman vähän käden ja peukalon normaaleja liikeratoja. Monet peukaloa koskevat ongelmat johtuvat liikarasituksesta tai peukalon tyvinivelen, CMC1-nivelen, kulumavammasta. Kulumavammaa kutsutaan myös artroosiksi ja se vaikuttaa peukalon sileisiin rustopintoihin, vähentäen tyvinivelen liukupintaa sekä siten, peukalon ollessa jäykempi, johtaen huonommin liikkuvaan ja liikuteltaessa usein kivuliaaseen ja turvonneeseen peukaloon. Kulumavammasta kärsivä peukalo on usein hyvin ongelmallinen, sillä se vaikuttaa käden luonnolliseen pito-otteeseen ja muistuttaa itsestään joka kerran, kun kättä käytetään. Ongelma vaikuttaa merkittävästi päivittäiseen elämään johtuen peukalon keskeisestä roolista käden toiminnassa. Monet peukalon tyviongelmista kärsivät kokevatkin vaikeuksia myös esineiden kiinnipitämisessä, mikä on seurausta peukalon heikentyneestä toiminnasta.

Kuinka peukalotuki toimii?

Peukalotuki on rakentunut tukemaan ja vakauttamaan peukaloa tarkoituksenaan parantaa peukalon ja sormien päivittäistä toimintaa sekä vähentää tyviniveleen kohdistuvaa kuormitusta vähentyneen kivun ja turvotuksen aikaansaamiseksi.
Kuormituksen vähentäminen merkitsee sitä, että peukalotuki tukee peukalon niveliä rasitusta keventävien kiskojen avulla, jotka on ommeltu kiinni peukalotukeen. Kiskot fikseerataan joustavan materiaalin avulla, jota voidaan säätää erilaisilla mukautettavilla rakenteilla, jolloin aikaansaadaan enemmän tai vähemmän tukea nivelille. Peukalotuet on useimmiten valmistettu joustavasta, kompressoivasta materiaalista, joka anatomisen istuvuutensa ansiosta seuraa peukalon muotoja parhaalla tavalla. Peukalotukeen on kiinnitetty mukautuva, mutta vakauttava kisko, joka sijaitsee tyvinivelen päällä. Kisko yhdessä materiaalin kanssa tarjoaa usein erinomaisen tehokkaan tuen ja auttaa siten osaltaan välittömästi keventämään ongelma-alueeseen kohdistuvaa kuormitusta.
Peukalotuki fikseerataan peukalon ympärille tarranauhan avulla, joka on helppo avata ja sulkea. Nauhaa voidaan säätää, jotta se tukee peukaloa parhaalla mahdollisella tavalla. Ranteen ja peukalon yhdistyneitä kiputilanteita varten on saatavana pidemmän mallisia peukalotukia, jotka varmistavat tuen myös ranteen ympärillä ja keventävät sekä peukaloon että ranteeseen kohdistuvaa kuormitusta yhdessä ja samassa tuotteessa.
Saatavana on useita erilaisia peukalotukimalleja, jotka ovat kaikki yhtä toimivia, mutta jotka on suunniteltu eri tarkoituksiin. Rehaboteketin valikoiman eri versiot voidaan jakaa alla olevan mukaisesti:
Lyhyet peukalotuet – päätarkoituksena peukalon niveliin kohdistuvan kuormituksen keventäminen ja tuki vaikuttamatta suoraan ranteeseen.
Pitkät tuet – yhdistävät peukalon kuormituksen kevennyksen ja tuen tarjoamisen ranteen kevyeen tukeen.
CMC-tuet – vedenpitävä tuki, jossa on jäykät kiskot keventämään erityisesti peukalon tyviniveleen kohdistuvaa kuormitusta ongelmatilanteissa, kuten peukaloartroosissa ja peukalon kulumavammoissa.
Nivelsidetuet – vakaampi peukalotuki, jossa on kiskot ja nauhajärjestelmä peukalon nivelsidevammojen hoitoon esimerkiksi hiihtäjän peukalon tai muiden nivelsidevammojen yhteydessä.
Rannetuet peukalotuella – vakaampi peukalotuki yhdistettynä ranteen tehokkaampaan kuormituksen kevennykseen, jotta ranteen ja peukalon kuormitus kevenee vakaammin.
Peukalotuen mallista riippumatta kaikki tuotteet edesauttavat aktiivisempaa elämäntapaa tuoden lisätukea tyylikkäässä tuotteessa.
Me Rehaboteketillä tarjoamme markkinoiden kattavimman valikoiman peukalotukia ja meillä on useita erilaisia malleja, jotta voimme tarjota laajemmat valinnanmahdollisuudet voidaksesi löytää juuri sinun tarpeisiisi sopivan tuotteen.
Kaikki tuotteet löytyvät omasta varastostamme ja niiden toimitusaika on 3-4 päivää. Kaikki peukalotuet ovat CE-merkittyjä ortopedisiä tuotteita MDD-luokan I mukaisesti. CE-merkki tuo turvaa sinulle asiakkaana sekä varmistaa tuotteen optimaalisen toimivuuden ja laadun.
Kattavan, särkevälle peukalolle suunnatun tukivalikoimamme avulla löydät meiltä Rehaboteketiltä aina toimivan ratkaisun.

Rehaboteket - autamme sinua löytämään oikean tuotteen!

Me Rehaboteketissä olemme hyvin tietoisia siitä, että voi olla vaikeaa löytää sopiva tuote juuri sinun vammaasi ja sen vuoksi olemme kehittäneet erilaisia tapoja voidaksemme auttaa parhaalla tavalla. Valikoimamme on valittu huolella ja se käsittää nykyisinSuomen laajimman valikoiman tuotteita koko keholle. Tarjoamme aina useitapolvitukivaihtoehtoja, jotta sinulla asiakkaana olisi erilaisia vaihtoehtoja ongelmasi ratkaisemiseksi.

Työskentelemme ainoastaan verkkokaupan parissa, minkä ansiosta nopeat toimitukset ovat äärimmäisen tärkeä osa toimintaamme. Kaikki ennen klo 16.00 tulleet tilaukset lähetetään aina samana päivänä. Nopean toimituksemme pyrkimyksenä on se, ettei sinun asiakkaana tarvitse odottaa tuotettasi. Tuotteen nopea saapuminen mahdollistaa sen, että voit tutustua siihen kotonasi kaikessa rauhassa tarvitsematta lähteä stressaavaan fyysiseen myymälään.
Tärkeintä sinulle asiakkaana on se, että meiltä tilatessasi sinulla on mahdollisuus kokeilla tuotetta ennen kuin päätät ostaa sen. Tarjoamme aina 45 päivän pituisen avokaupan, jotta sinulla on aikaa arvioida tuote. Tuotteen palauttamiseen liittyvänä ainoana vaatimuksena on se, että tuotteen tulee olla samassa kunnossa kuin se oli vastaanottaessasi. Voit siis kokeilla tuotetta varovasti, jotta pystyt halutessasi palauttamaan tai vaihtamaan sen.
Haluatko apua oikean polvisuojan valitsemisessa sinulle ja ongelmasi? Älä epäröi ottaa yhteyttä Rehaboteketin asiakaspalvelunumeroihin arkisin klo 9-16 kysymyksineen sähköpostitse osoitteeseen info@rehaboteket.fi