Hiirikäsi - lateraalinen epikondyliitti

Hiirikäsi on erittäin yleisesti esiintyvää tämän päivän työelämässä jossa työskennellään paljon tietokoneen takana ja jatkuva hiiren kanssa työntekeminen on yleistä. Hiirikäsi johtuu usein yksitoikkoisista työmomenteista kun ranne on  taivutettu voidakseen ohjata hiirtä ja sisältää ennen kaikkea lihaksia jotka taivuttavat sormia sekä käsiä ylös ranteeseen. 

Taivutettu ranne yhdistettynä työn yksitoikkoisuuteen rasittaa kyynärpään lihaksen kiinnityskohtaa negatiivisesti ja johtaa usein ylikuormitukseen ja tulehdukseen lihaksen kiinnityskohtaan kyynärpään ulkopuolella. 

Jos liikkeet rajoitetaan se johtaa usein tehokkaaseen tulehduksen lievitykseen. Hiirikäsi hoidetaan usein erityisellä rannetuella joka tehokkaasti ehkäisee rasittavia liikkeitä. 

Rannetuet avoimella kämmenellä ovat erityisesti kehitetty stabilisoimaan ja helpottamaan rannetta vaikkuttamatta ranteen hienotunteiseen kämmeneen joka tarkoittaa että töitä voi tehdä melko normaalisti hiirellä muitta kuitenkin hoitaa vaiva. 

Tekstin on tarkistanut:

Nimeni on Maja Nilsson ja olen Valvira-hyväksytty fysioterapeutti. Suoritin fysioterapeutin tutkintoni, erikoistuen käyttäytymislääketieteeseen, Mälardalenin yliopistossa. Olen myös kouluttautunut lisää OMT-tasolla 2, CSPT (sertifioitu urheilufysioterapeutti), urheilulääketiede, kuivaneulonta ja levypainon kuntoutus. Pyöritän urheiluvammojen klinikkaa ja työskentelen urheilujoukkueiden parissa.