Hiirikäsi | Lateraalinen epikondyliitti

Hiirikäsi on erittäin tavallinen vaiva tämän päivän työelämässä paljon aikaa vietettäessä tietokoneen äärellä ja jatkuvaa työtä hiiren kanssa.
Hiirikäsi johtuu usein yksipuolisista työtehtävistä ranne taivutettuna voidakseen hallita hiirtä ja käsittää ennenkaikkea lihaksia jotka taivuttavat sormia sekä kättä ylös rannetta pitkin.

Taivutettu ranne yhdistettynä yksipuolisuuteen työtavat rasittaa kyynärpään kiinnityskohtaa negatiivisesti ja johtaa usein ylikuormitukseen ja tulehdukseen lihasten kiinnityskohdassa kyynärpään ulkopuolella.

Jos liikkeet rajoittuvat se johtaa usein tehokkaaseen tulehduksen helpotukseen. Hiirikäsi hoidetaan usein erityisellä rannetuella joka tehokkaasti ehkäisee rasittavia liikkeitä.

Rannetuki avoimella kämmenellä on erikoisesti kehitetty stabiloimaan ja helpottamaan kättä vaikuttamatta käden hienotunteiseen kämmeneen joka tarkoittaa että voi tehdä töitä suhteellisen normaalisti hiirellä mutta silti hoitaa ongelma. 

Tekstin on tarkistanut:

Nimeni on Maja Nilsson ja olen Valvira-hyväksytty fysioterapeutti. Suoritin fysioterapeutin tutkintoni, erikoistuen käyttäytymislääketieteeseen, Mälardalenin yliopistossa. Olen myös kouluttautunut lisää OMT-tasolla 2, CSPT (sertifioitu urheilufysioterapeutti), urheilulääketiede, kuivaneulonta ja levypainon kuntoutus. Pyöritän urheiluvammojen klinikkaa ja työskentelen urheilujoukkueiden parissa.