Hoida luukalvon tulehdus tehokkaasti

Luukalvon tulehdus on erittäin tavallinen vaiva erilaisissa urheiluaktiviteeteissä.

Kipu tuntuu sääriluun sisä- ja ulkopuolella aktiviteeteissa ja tuntuu usein paikallisena arkuutena ja tiettynä turvotuksena sääriluun sisäpuolella aktiviteeteissa.

Luukalvon tulehdukset esiintyvät erityisesti urheilulajeissa jossa on paljon temponmuutoksia kuten salibandy, jalkapallo ja käsipallo sekä lenkkeilyssä jalan pronaatiossa.

Luukalvon tulehdukset johtuvat usein jalan väärästä asennosta, pronaatiosta joka myötävaikuttaa säären sisäänpäin menevään rotaatioon.

Pronaation jalassa voi tehokkaasti estää stabilisoivilla tukipohjallisilla ja ennenkaikkea oikealla kengänvalinnalla.

Jos jalassa on taipumus pronaatioon tukipohjallinen pronaatioon stabilisoi ja  ehkäisee tehokkaasti väärää asentoa.

Lämmittävä pohjetuki antaa tehokkaan kompressiohoidon, lisää verenkiertoa sääressä ja lievittää kipua.

” Minulla on pitkään ollut vaivoja luukalvoissa juostessani. Kokeiltuani tukipohjallisia pronaatioon ja pohjetukia olen ilman vaivoja ja voin taas treenata puolimaratoniin”

Mårten 37 v. Tukholma

Tekstin on tarkistanut:

Nimeni on Maja Nilsson ja olen Valvira-hyväksytty fysioterapeutti. Suoritin fysioterapeutin tutkintoni, erikoistuen käyttäytymislääketieteeseen, Mälardalenin yliopistossa. Olen myös kouluttautunut lisää OMT-tasolla 2, CSPT (sertifioitu urheilufysioterapeutti), urheilulääketiede, kuivaneulonta ja levypainon kuntoutus. Pyöritän urheiluvammojen klinikkaa ja työskentelen urheilujoukkueiden parissa.