Instabiili nilkka

Instabiili nilkka on usein suora syy huonosti kuntoutettuun aikaisempaan nilkkavammaan.
Vammat nilkassa vaikuttavat usein jalan nivelsiteeseen, jos nivelsiteet katkeavat tai venyvät se vaikuttaaa pysyvästi nilkan stabiliuden huonontumiseen.
Vaivat instabiilin nilkan kanssa esiintyvät usein riippumatta tilanteesta mutta esiintyvät erityisesti kävelyillä epätasaisella maalla tai jos käyttää instabiileja kenkiä esimerkiksi naiset korkeakorkoisilla kengillä epätasaisella alustalla.

Instabiili nilkka on usein toistuva ongelma kivulla ja instabiilisuudella nilkassa, usein voi kokea että nilkka nyrjähtelee ja harvoin tuntee itsensä täysin varmaksi instabiililla nilkalla kulkiessa.
Joustava nilkkatuki toimii mekaanisena tukena instabiilille nilkalle ja vaikuttaa usein siten että instabiliteettiongelmat häviävät.
Nilkkatuet joitten täytyy toimia arjessa täytyy täyttää monta kriteeriä ja olla erityisesti soviteltuja käyttöön kapeissa kengissä hyvällä stabilisoivalla vaikutuksella ja matalalla profiililla samassa tuotteessa.
Meidän nilkkatuet ovat erityisesti soviteltuja ja niillä on  erittäin hyviä stabilisoivia ominaisuuksia tehokkaasti ehkäistäkseen että instabiilin nilkan vammat toistuvat uudelleen ja uudelleen. 

Tekstin on tarkistanut:

Nimeni on Maja Nilsson ja olen Valvira-hyväksytty fysioterapeutti. Suoritin fysioterapeutin tutkintoni, erikoistuen käyttäytymislääketieteeseen, Mälardalenin yliopistossa. Olen myös kouluttautunut lisää OMT-tasolla 2, CSPT (sertifioitu urheilufysioterapeutti), urheilulääketiede, kuivaneulonta ja levypainon kuntoutus. Pyöritän urheiluvammojen klinikkaa ja työskentelen urheilujoukkueiden parissa.