Juoksijan polvi

Ainutlaatuisia ratkaisuja juoksijan polven hoitoon!

Juoksijan polvi on juoksijan tavallinen vamma, jossa kipu paikallistuu polvinivelen ulkosyrjälle. Syy juoksijan polveen on usein mekaaninen ärsytys iliotibiaalisessa jänteessä, joka johtuu siitä että jänne liukuu reisiluun alaosan ulkosyrjällä.
Mekaaninen ärsytys, joka aiheuttaa juoksijan polven aiheuttaa paikallisen tulehduksen. Levossa kipu vähenee tullakseen takaisin liikkumisen yhteydessä. Juoksijan polven ongelmia voi tehokkaasti hoitaa lämmittävällä juoksijan polven polvituella. Juoksijan polven polvituki on lämmittävä, kompressiota antava polvituki, joka usein toimii suoraan kipua lievittävästi liikkumisen ja juoksun yhteydessä. 

Juoksijan polven polvituki myötävaikuttaa myös lihasten ja jänteiden lämpiämiseen sekä ehkäisee jäykkiä lihaksia. Tämä voi tehokkaasti lievittää hankauskipua juoksijan polven yhteydessä. Ylipronaation yhteydessä on suurempi riski juoksijan polven vaivan syntyyn. Pronaatiota voi tehokkaasti ehkäistä ja korjata pronaatiopohjallisten sekä pronaatiota korjaavien kenkien avulla.

Polvitukien, pronaatiopohjallisten sekä aktiivisen venyttelyn yhdistelmähoito voi auttaa hyvin tehokkaasti ongelmia ja kipua juoksijan polven yhteydessä.

Tekstin on tarkistanut:

Nimeni on Maja Nilsson ja olen Valvira-hyväksytty fysioterapeutti. Suoritin fysioterapeutin tutkintoni, erikoistuen käyttäytymislääketieteeseen, Mälardalenin yliopistossa. Olen myös kouluttautunut lisää OMT-tasolla 2, CSPT (sertifioitu urheilufysioterapeutti), urheilulääketiede, kuivaneulonta ja levypainon kuntoutus. Pyöritän urheiluvammojen klinikkaa ja työskentelen urheilujoukkueiden parissa.