Karpalitunnelsyndrooma

Karpaalitunnelisyndrooma CTS on erittäin tavallisesti esiintyvä vaiva ranteessa joka usein antaa kipua ja arkuutta ranteeseen. Ranteen sisäpuolella kulkee hermoja sekä jänteitä koottuna ahtaaseen kanavaan jota sanotaan karpaalitunneliksi. Karpaalitunnelisyndrooma tarkoittaa turvonneita hermoja sekä jänteitä ranteessa usein se johtuu ylirasituksesta ja tulehduksesta. Turvotus johta siihen että ahdas läpikulku karpaalitunnelin läpi tulee vielä ahtaammaksi ja käden hermot joutuvat puristukseen. 

Karpaalitunnelisyndrooma aiheuttaa usein myös puutumista ja kosketustunnon menetystä erityisesti peukalossa, etusormessa sekä keskisormessa. Karpaalitunnelisyndrooma iskee usein naisiin raskauden aikana ja myötävaikuttaa siihen että voi olla kivuliasta ja hankalaa kantaa vastasyntynyttä lasta raskauden jälkeen.

Rannetuki keventää ranteen kuormitusta karpaalitunnelisyndrooman vaivatessa ja tukee rannetta tehokkaasti aktiviteeteissa joissa ranne kuormittuu. 

Rannetukea voi hyvin käyttää myös yöllä tehokkaasti ehkäistäkseen että ranne vinoutuu voimakkaasti nukkuessa, mikä edelleen vaikuttaa hermoihin jotka kulkevat karpaalitunnelin läpi. Rannetuen ainutlaatuiset kiskot asettavat ranteen hyvään neutraaliasentoon tehokkaasti hoitaakseen karpaalitunnelisyndrooman yötä päivää. 

Tekstin on tarkistanut:

Nimeni on Maja Nilsson ja olen Valvira-hyväksytty fysioterapeutti. Suoritin fysioterapeutin tutkintoni, erikoistuen käyttäytymislääketieteeseen, Mälardalenin yliopistossa. Olen myös kouluttautunut lisää OMT-tasolla 2, CSPT (sertifioitu urheilufysioterapeutti), urheilulääketiede, kuivaneulonta ja levypainon kuntoutus. Pyöritän urheiluvammojen klinikkaa ja työskentelen urheilujoukkueiden parissa.