Kipuja ranteessa

Kipuja ranteissa esiintyy kaikissa ikäluokissa ja kaikilla työaloilla. Ranne ja käsi kärsii päivittääin suurta kuormitusta ja usein erittäin suurta määrää liikkeitä. Käsi ja ranne kestää kaiken pienistä hienomotoorisista liikkeistä raskaisiin painaviin nostoihin, mutta usein siihen iskee vaivat. Kivut ranteissa esiintyvät usein suorana vaikutuksena ylikuormitukseen ja tulehdukseen. Yksitoikkoiset liikkeet ovat erikoisen rasittavia ranteelle koska samat lihakset kuormittuvat koko ajan. 

Ylikuormitus ranteessa johtaa usein tulehduksiin. Tulehdus iskee usein lihaksiin, jänteisiin, ranteessa ja aiheuttaa kipua ranteessa sekä levossa että ennen kaikkea ranteen kuormituksessa. Ranne on kipeä ja on tavallista että ranne turvoutuu jos sitä käytetään kivusta välttämättä. 

Kipu ranteissa johtaa joissakin tapauksissa lihasten heikkouteen voimattomuuteen ranteessa. Jos tulehdusta ei hoideta se voi aiheuttaa niin sanottua jänteen narinaa joka tarkoittaa että käden ja ranteen jänteet narisevat lievästi kuormituksessa ja liikkeissä. Anatominen rannetuki tukee ja keventää rannetta tehokkaasti ja auttaa lieventämään tulehdusta ja kipua. 

Tekstin on tarkistanut:

Nimeni on Maja Nilsson ja olen Valvira-hyväksytty fysioterapeutti. Suoritin fysioterapeutin tutkintoni, erikoistuen käyttäytymislääketieteeseen, Mälardalenin yliopistossa. Olen myös kouluttautunut lisää OMT-tasolla 2, CSPT (sertifioitu urheilufysioterapeutti), urheilulääketiede, kuivaneulonta ja levypainon kuntoutus. Pyöritän urheiluvammojen klinikkaa ja työskentelen urheilujoukkueiden parissa.