Kyynerpään kivut

Kipu kyynärpäässä on yksi yleisimmistä työhön liittyvistä vammoista joka kohtuu työtilanteesta jossa on yksitoikkoisia liikkeitä. Kipu kyynärpäässä johtuu usein monista syistä kuten tulehduksista, lihasten repeämistä sekä limapussin tulehduksista. Vaivat kyynärpäissä johtuu usein käsien tai sormien liikkeistä. Kipu kyynärpäässä on usein paikallistettu kyynärnivelen sisä- sekä ulkopuolelle joissa ranteen taivutus ja ojennus jänteet kiinnittyvät.

Kipu tekee usein että ranne tuntuu heikommalta ja on vaikeaa ottaa otetta painavammista tavaroista. Kipu kyynärpäissä voi pahentua usein toistuvilla kierroilla vastustusta vasten esim. avatessa tylsiä  lukkoja tai ruuvatessa  ruuvia vastustuksella tai tehdessä töitä koneitten kanssa esim. ruuvimeisseli kädessä. 

Kipua kyynärpäässä sanotaan usein tennis-, golf- tai hiirikyynärpääksi ja se on nimitys samalle ongelmalle, mutta eri kohdissa, sisäisessä tai ulkoisessa jänteen kiinnityskohdassa kyynärpäässä. Kipu kyynärpäässä, tulehdus menee usein ohi itsestään mutta helpottava kyynärpään solki vaikuttaa vähempään kuormitukseen jänteen kiinnityskohdassa ja toimii usein heti kipua lievittävästi. Hoitoa voi täydentää anti-inflammatoorisilla lääkkeillä saadakseen vähempiä vaivoja nopeammin. 

Tekstin on tarkistanut:

Nimeni on Maja Nilsson ja olen Valvira-hyväksytty fysioterapeutti. Suoritin fysioterapeutin tutkintoni, erikoistuen käyttäytymislääketieteeseen, Mälardalenin yliopistossa. Olen myös kouluttautunut lisää OMT-tasolla 2, CSPT (sertifioitu urheilufysioterapeutti), urheilulääketiede, kuivaneulonta ja levypainon kuntoutus. Pyöritän urheiluvammojen klinikkaa ja työskentelen urheilujoukkueiden parissa.