Nivuskipu

Kipu nivusissa on tavallisesti esiintyvä vaiva useimmissa korkeaintensiivisissä urheilulajeissa voimakkailla tempolisäyksillä, starteilla ja stopeilla sekä sivuttaisilla liikkeillä. 

Kipu ja tulehdukset esiintyvät usein lihasten kiinnityskohdissa ja suoraan lihaksessa ja siitä seuraa kivut liikkuessa. 

Nivuskipujen vaivat lisääntyvät kun ulkosesonki alkaa ja iskee ennen kaikkea jalkapallopelaajiin jotka eivät onnistu suojamaan nivusia kylmettymisestä. 

Jalkapallosta tulee lisäkuormitusta lantioihin sekä nivuslihaksistoon ennen kaikkea talvisesongin aikana kun kylmettyminen myötävaikuttaa jäykkiin lihaksiin ja pelikuviot rasittavat nivusia erittäin paljon. 

Erittäin intensiiviset urheilut kuten salibandy ja käsipallo myötävaikuttavat myös lisääntyneeseen nivusten loukkaantumisriskiin paljon intensiivisten liikekuvioiden ja lajin voimakkuuden takia. 

Kipeät nivuset voidaan tehokkaasti hoitaa lämmöllä ja kompressiolla ongelmaalueen ympärillä.

Venytyksillä  ennen treeneja sekä treenejen jälkeen on positiviinen vaikutus kipeisiin nivusiin. 

Tekstin on tarkistanut:

Nimeni on Maja Nilsson ja olen Valvira-hyväksytty fysioterapeutti. Suoritin fysioterapeutin tutkintoni, erikoistuen käyttäytymislääketieteeseen, Mälardalenin yliopistossa. Olen myös kouluttautunut lisää OMT-tasolla 2, CSPT (sertifioitu urheilufysioterapeutti), urheilulääketiede, kuivaneulonta ja levypainon kuntoutus. Pyöritän urheiluvammojen klinikkaa ja työskentelen urheilujoukkueiden parissa.