Peukalokipu

Kipu peukalossa- De Quervainin tauti. Särkevät peukalot ovat eriyisen vaivaillisia ajatellen peukalon funktiota ja osallistumista käden toimintaan. Kipu peukalossa- De Quervain on kiputila peukalossa ja ranteen peukalopuolella. Kipu johtuu tulehduksesta ja turvotuksesta yhdessä ranteen jännetupissa. Tottumattomat monotooniseet liikekuviot ovat usein syy tulehdukseen peukalon jännetupissa. 

Koska kipu peukalossa tehostuu peukaloa käyttäessä ja liikuttaessa niin stabilisoiva peukalotuki toimii usein välittömästi kivunlievittäjänä ja myötävaikuttaa kivuttomaan otteeseen. 

Peukalotuki mahdollistaa käden normaalin käytön mutta varmistaa tehokkaan stabilisoinnin, helpotuksen ja levon peukalolle kaikissa tilanteissa.

De Quervanin taudista johtuva kipu menee usein itsestään ohi ja oikealla tavalla lievittävä peukalotuki edesauttaa paljon tehokkaampaa peukalon lievitystä kuin jos olisi ilman tukea, ja se myötävaikuttaa usein nopeampaan parantumiseen ja hoitoon. 

Tekstin on tarkistanut:

Nimeni on Maja Nilsson ja olen Valvira-hyväksytty fysioterapeutti. Suoritin fysioterapeutin tutkintoni, erikoistuen käyttäytymislääketieteeseen, Mälardalenin yliopistossa. Olen myös kouluttautunut lisää OMT-tasolla 2, CSPT (sertifioitu urheilufysioterapeutti), urheilulääketiede, kuivaneulonta ja levypainon kuntoutus. Pyöritän urheiluvammojen klinikkaa ja työskentelen urheilujoukkueiden parissa.