Polvikipu

Polvikipu on usein ylikuormituksen tulos tai oire polvinivelen vammasta. Ylikuormitukset polvinivelessä on usein kevyempiä tulehduksia lihaksissa, lihasten kiinnityskohdassa, jänteissä tai jänteiden kiinnityskohdissa polvinivelen ympärillä. 
Polvinivel on erityisen herkkä ylikuormitukselle tai vammoille kun polvinivel ottaa koko kehonpainon liikkuessa. 


Polvinivel on ainutlaatuinen siten että nivelen voi taivuttaa ja ojentaa mutta nivelen voi myös kiertää. Kuntoillessa ja treenatessa kuormituksen voi yhä lisätä ja se lisää riskiä kipuun ja arkuuteen polvinivelessä. Kipu polvessa esiintyy useammin vanhemmilla henkilöillä ja esim. henkilöillä joilla on ylipainoa. Kuluminen nivelsiteitten pinnoissa sekä suuri kuormitus myötävaikuttaa usein kipuihin polvinivelessä. 


Helpottava polvituki auttaa sekä tukee polviniveltä kuormituksessa ja toimii kipua lievittävänä henkilöille joilla on särkyä polvessa. 

Tekstin on tarkistanut:

Nimeni on Maja Nilsson ja olen Valvira-hyväksytty fysioterapeutti. Suoritin fysioterapeutin tutkintoni, erikoistuen käyttäytymislääketieteeseen, Mälardalenin yliopistossa. Olen myös kouluttautunut lisää OMT-tasolla 2, CSPT (sertifioitu urheilufysioterapeutti), urheilulääketiede, kuivaneulonta ja levypainon kuntoutus. Pyöritän urheiluvammojen klinikkaa ja työskentelen urheilujoukkueiden parissa.