Supinaatio jalassa

Supinaatio jalassa tarkoittaa että jalan rasitus enimmäkseen kohdistuu jalan ulkopuolelle. Supinaatiota esiintyi melko harvoin, lasketaan että vain 7-8 %:lla väestöstä on supinaatiota. Supinaatio esiintyy usein jaloissa joissa on erittäin korkeat jalkaholvit niin sanottu kaarijalka el Cavus jalka. 

Supinaation taipuminen tarkoittaa lisäkuormitusta kantapään ulkopuolella, jalkapöydänluun ulkopuolella ja normaalia askelta jalkaterän ulkopuolella. Ottaen huomioon että supinaatio on  suhteellisen harvinaista voi olla vaikeaa löytää oikeita varusteita kuten supinaatiokenkiä. Stabilisoiva supinaatiopohjallinen sopii kaikkiin kenkiin ja myötävaikuttaa jalan stabilisointiin sekä ehkäisee kokonaan tai osittain jalan supinaation. Supinaatiopohjallinen pyrkii saavuttamaan niin sanotun neutraaliasennon jalassa. 

Tekstin on tarkistanut:

Nimeni on Maja Nilsson ja olen Valvira-hyväksytty fysioterapeutti. Suoritin fysioterapeutin tutkintoni, erikoistuen käyttäytymislääketieteeseen, Mälardalenin yliopistossa. Olen myös kouluttautunut lisää OMT-tasolla 2, CSPT (sertifioitu urheilufysioterapeutti), urheilulääketiede, kuivaneulonta ja levypainon kuntoutus. Pyöritän urheiluvammojen klinikkaa ja työskentelen urheilujoukkueiden parissa.