Polvituki PP4 | Rehaboteket
polvituki_ristisidevammoihin polvituki_ristisidevammoihin polvituki_ristisidevammoihin polvituki_ristisidevammoihin_pp4

Polvituki PP4

  • 549,00 €

PP4 on ainutlaatuinen polvituki äärettömällä polvinivelen stabiliteetilla ja kontrollilla nivelside- ja jännevammoihin. 

Lue lisää

  • Ainutlaatuinen innovatiivinen nivelkeskus
  • Alhainen paino / äärimmäinen stabiliteetti
  • Optimaalinen anatominen istuvuus
Näytä koko-opas
Varastossa Ilmainen toimitus Toimitusaika 1-3 arkipäivää

PP4 on päivitetty versio premium-tuotteestamme PP3 etu- ja takaristisidevammoille sekä sisäisille ja ulkoisille nivelsidevammoille. Polvituki kontrolloi polviniveltä antaen lisästabiliteettia ja kontrollia vahingoittuneelle ja epästabiilille polvinivelelle kaikissa liikesuunnissa, sisään-/ulospäin sekä eteen- ja taaksepäin korkeatasoisilla mukautumismahdollisuuksilla koukistuksessa ja ojennuksessa.
PP4 on niin kutsuttu funktionaalinen polviortoosi, ollen vakain polvitukimalli vaikeampiin polvivammoihin, jotka tarvitsevat äärimmäistä polvinivelen stabiliteettia ja kontrollia. Tukea käytetään, kun tarvitaan ulkoista stabiliteettia ja kontrollia yksittäisissä ligamenttivammoissa (eturistisidevamma ACL, takaristisidevamma PCL, sisänivelsidevamma MCL, ulkonivelsidevamma LCL), moninkertaiset ligamenttivammat (ristiside ja nivelside) sekä yhdistelmävammat (ristiside-, nivelside- ja nivelkierukkavamma eli nk. triad-vamma).

PP4:llä on myös toimintoja polvinivelen immobilisointiin loukkaantumisen / leikkauksen jälkeen intervalleissa 0°-30°, 10° säädöllä. 
PP4 on suunniteltu stabiloimaan polvinivel funktionaalisen 4 pisteen periaatteen mukaan, joka antaa optimaalisen nivelen stabiliteetin ja kontrollin. Jäykkä metallikehys, jossa on kontaktipisteet reisiluun etupuolella ja säären takapuolella, yhdistettynä tuen joustamattomiin nauhoihin reiden takapuolen ja säären etupuolen yli, tarjoaa yhden markkinoiden korkeatasoisimman ja stabilisoivimman 4-pisteortoosin.
PP4:ssa on niin kutsuttu polysentrinen nivelkeskus, joka seuraa polvinivelen normaalia liikekuviota, polysentrinen nivelliike parantaa polvituen mukautuvuutta taivutuksessa ja ojennuksessa ja minimoi samalla sen, että liike nivelkeskuksesta siirtyy metallikehykseen, mikä parantaa polvituen tarjoamaa tukea reisiluun ja sääriluun yli sekä minimoi kehyksen liikkeen aiheuttaman kierron ja hiertymien riskin. 

Nivelkeskuksen kokonaispaksuus on ainoastaan 14 mm, mikä edistää tuen ylivoimaista joustavuutta. Tuki voidaan yksinkertaisesti päivittää erilaisilla liikkeitä rajoittavilla flexion- ja extension-pysäyttimillä parantamaan ja muuttamaan polvituen liikkeitä rajoittavia ominaisuuksia. PP4:ssa on aivan ainutlaatuinen rakenne, joka mahdollistaa flexion- ja extension-pysäyttimien muuntamisen täysin ilman työkaluja, ainoastaan käsivoimin. Polvituen asetusten muuttamiseksi nivelkeskus avataan yksinkertaisesti käsivoimin, mikä mahdollistaa äärettömän yksinkertaisen säädön nivelen koukistamiseen ja ojentamiseen. 
Eturistisidevammat aiheuttavat usein polvinivelen yliojennusta (hyperextension), joka on suora vaikutus vammasta ja takaristisidevammoissa halutaan yleensä rajoittaa nivelen ylitaivutusta (flexionkontrolli) Polvituki voi rajoittaa tehokkaasti polvinivelen liikkeet sekä ehkäistä yliojennuksen 0°, 10°, 20°, 30°, 40° extensiossa ja sillä on myös mahdollisuus rajoittaa polvinivelen taivutusta 45°, 60°, 75°, 90° flexionissa.  
PP4 toimitetaan aina täydellisellä sarjalla flexion- ja extension-pysäyttimiä mahdollistamaan rajattomat mahdollisuudet yksilölliseen mukauttamiseen.

PP4 on varustettu ainutlaatuisilla toiminnoilla, jotta se voidaan asettaa parhaalla tavalla polvinivelen yli, mikä maksimoi polvituen toiminnon, mukavuuden ja stabiliteetin.
Polvituki kiinnitetään 6 eri nauhalla, jotka ovat strategisesti sijoitetut parhaan mahdollisen toiminnon saavuttamiseksi. Nauhat ovat täysin joustamattomat, jotta saavutettaisiin optimaalinen asennus ja tuki. Ongelmana stabiileissa polvituissa, joissa on joustamattomat nauhat, on se, että nauhat saattavat usein aktivoida liikkeen kehyksessä. Tämä ennen kaikkea nauhoilla, jotka ovat yhteydessä suurempiin lihasryhmiin, kuten etummainen reisilihas. Kaikki polvituen nauhat on kiinnitetty dynaamisilla nauhakiinnikkeillä, jotka ottavat vastaan liikkeen lihaksista sekä minimoivat riskin sille, että liike siirtyy stabilisoivaan metallikehykseen.
Polvituen tuoman tuen parantamiseksi tämän tuen kaikissa kontaktipisteissä on niveltä vastaan tarttuva pinta ainutlaatuisen GRIP-vuorin ansiosta. GRIP-vuorissa on ohut liimapolymeerikerros, joka antaa vuorille sen karheat ja tarttuvat ominaisuudet. Tarttuva vuori metallikehyksen ja ihon välissä auttaa tehokkaasti poistamaan siirtymisen riskin korkeaintensiivisissä aktiviteeteissa. GRIP-vuori varmistaa optimaalisen fikseerauksen myös hikisissä tilanteissa, kuten urheilussa ja kuntoilussa sekä myös polvituen käyttämisessä alushousujen päällä talviaikaan.
Polvituen nivelkeskuksen sisäpuolen päälle on sijoitettu kondyylityynyjä. Tyynyjen tarkoituksena on lisätä kompressiota nivelen yli sekä lievittämään tehokkaasti mahdollista painetta nivelkeskuksesta.

PP4 toimitetaan aina kolmella erityyppisellä kondyylityynyllä, jotka on helppo asettaa kontaktipinnan yli sekä siten parhaalla tavalla sovittaa yksilölliseen nivelleveyteen. Keskimmäinen kondyylityyny on niin sanottu keskitystyyny, jonka avulla nivelkeskus keskitetään polvinivelen liikkeen mukaan. Keskitystyynyssä on kohotettu muoto merkityllä keskipisteellä, joka seuraa tehokkaasti polvinivelen sisäistä muotoa.
Polvituki on äärettömästä vakaudestaan huolimatta uskomattoman joustava liikkeissä ja aktiviteeteissa ja se toimii yhtä hyvin myös arkikäytössä, kun tarvitaan lisätukea ja niin matalaintensiivisessä kuntoilussa kuin korkeaintensiivisessä, äärettömässä rasituksessakin, kuten laskettelu ja motocross.  
PP4 metallikehys on ainoastaan 3 mm paksu, mikä antaa polvituelle aivan ainutlaatuisen matalan profiilin sekä tunteen joustavasti integroidusta polvituesta aktiviteetin aikana.
Painollaan, joka on ainoastaan 420 grammaa, tämä polvituki on ultrakevyt kulkiessaan polvinivelen yli ja ainutlaatuisen anatomisesti muotoillun metallikehyksen ja ultraohuen nivelkeskuksen yhdistelmä asettaa PP4:n kokonaan omaan luokkaansa, mitä tulee sen stabiliteettiin, joustavuuteen ja alhaiseen painoon.
Polvituki PP4 on yksi markkinoiden innovatiivisimmista, mukautettavimmista ja vakaimmista polvituista vaikeampiin polvivammoihin, kuten ristiside- ja nivelsidevammat.
Polvituki valmistetaan oikeassa ja vasemmassa mallissa parhaan mahdollisen anatomisen istuvuuden saavuttamiseksi, ja jotta se pystyisi stabilisoimaan polvinivelen myös äärimmäisissä tilanteissa, kuten äärimmäinen hiihto, laskettelu, motocross, jääkiekko ja muut korkeaintensiiviset kontaktiurheilulajit.

Tekniset tiedot PP4
Kokonaispaino 420 grammaa 
Kokonaispituus 40 cm 
Pituus nivelkeskuksesta yläreunaan, reisi 19,5 cm 
Pituus nivelkeskuksesta alareunaan 19,5 cm 
Extensionkontrolli 0°, 10°, 20° 30°
Flexionkontrolli 45°, 60°, 75°, 90°
Polysentrinen CC-nivel

Pesuohjeet
Metallikehys – kostuta riepu kädenlämpöisellä, miedolla saippualiuoksella ja pyyhi sillä metallikehys. Pyyhi kuivaksi kuivalla rievulla.
Vuori – irrota vuori ja pyyhi kostealla rievulla. Anna vuorin kuivua ennen käyttöä.


Koko Reiden ympärysmitta noin 15 cm polvinivelen yläpuolella
Small39-47 cm
Medium47-53 cm
Large53-60 cm
X-Large60-67 cm
XX-Large67-75 cm
Measurement instructions

Seuraa meitä Facebookissa