Puujalka

Puujalka on tulos toistuvista lihasten repeämistä etupuolella olevassa reisilihaksessa usein aiheutuu iskusta joka kohdistuu suoraan lihakseen kontaktiurheilussa. Puujalka esiintyy tavallisesti erittäin intensiivisissä kontaktilajeissa joissa on läheistä kosketusta esim. jalkapallo, käsipallo tai salibandy. Yksi yleisimmistä syistä puujalkaan on tiiviitä lähitaisteluja joissa vastustajan taivutettu polvi iskee edessäolevan reisilihakseen seurauksensa välitön verenvuodolla lihaksessa. 

Toistuvat puujalat lisäävät arpikudosta lihaksissa ja voi tarkoittaa että arpikudos kalkkiintuu ja luutuminen esiintyy lihaksessa. Arpikudoksen lisääntyessä lihaksen toiminta voi huonontua ja riski toistuville vammoille samalla alueella lisääntyy. Akuutin vammatilanteen jälkeen voi hyvin käyttää lämmittävää reisitukea pehmentääkseen tehokkaasti lihasta ja edesauttaa kompressiota ja verenläpikulkua vammantuneella alueella. 

Tekstin on tarkistanut:

Nimeni on Maja Nilsson ja olen Valvira-hyväksytty fysioterapeutti. Suoritin fysioterapeutin tutkintoni, erikoistuen käyttäytymislääketieteeseen, Mälardalenin yliopistossa. Olen myös kouluttautunut lisää OMT-tasolla 2, CSPT (sertifioitu urheilufysioterapeutti), urheilulääketiede, kuivaneulonta ja levypainon kuntoutus. Pyöritän urheiluvammojen klinikkaa ja työskentelen urheilujoukkueiden parissa.