Olkapäätuki | Rehaboteket

Olkapäätuki

Olkanivel on kehon liikkuvin nivel, jolla on vaikuttava liikerata. Juuri siitä johtuen olkapään vammat ovatkin yleisiä vammoja niin työelämässä kuin liikunnassa ja urheilussakin. Olkapäätä usein vaivaavia ongelmia ovat ylirasitus ja sijoiltaanmeno, ja niiden aiheuttajina voivat olla työympäristö, kaatuminen tai onnettomuudet. Olkapäätukia on saatavana eri malleina ja ne tarjoavat olkapäälle ja hartioille tukea ja kompressiota. Vakaat olkapäätuet antavat teippausta vastaavan mahdollisuuden mukauttaa tuen vakauttavia ominaisuuksia yksilöllisesti olkanivelen eri osissa. Kattavan olkapäätukien valikoimamme ja vakauttavien tarvikkeidemme ansiosta löydät aina ratkaisun ongelmiisi meiltä Rehaboteketiltä.

OlkapäätukiOlkapäätuki

Olkapäätuki joka stabilisoi ja keventää hartioiden kuormitusta tehokkaasti.

 

59,00 €
Olkapäätuki Stabil Olkapäätuki

Olkapäätuki Stabil lisästabilisointiin ja kipeitten hartioiden lievitykseen. Lisästabilisoivat säädettävät nauhat voi kiristää yksilöllisesti optimaalisen funktion vuoksi.

69,00 €
OlkapäätukiOlkapäätukiOlkapäätuki

Olkapäätuki Cross on olkapäiden vakautta ja hallintaa varten

109,00 €
Olkapäätuki acromedOlkapäätuki

Acromed on uudentyyppinen olkapäätuki, joka antaa lisätukea ja kompressiota kroonisissa ongelmissa, kuten seuraavissa: artroosi olkapää, frozen shoulder, kiertäjäkalvosimen ongelmat tai instabiliteetti.

149,00 €
kaulatuki

Kaulatuki tehokkaaseen niskakivun niskakivun lievittämiseen sekä yleiseen jäykkyyteen niskassa ja olkapäissä.

24,00 €
niskatuki

Niskatuki tehokkaaseen niskakivun niskakivun lievittämiseen sekä yleiseen jäykkyyteen niskassa ja olkapäissä.

25,00 €
solisluuside

Silver on tehokas, pehmeä ja hyvin pehmustettu solisluuside, joka antaa lisästabiliteettia ja immobilisointia loukkaantuneelle solisluulle

39,00 €
Kolmioliina OMAXkolmioliinakolmioliina

Kolmioliina Omax on kehitetty erityisesti antamaan optimaalista tukea ja lievitystä olkanivelen, käsivarren tai kyynärpään loukkaantumisen jälkeen.

34,00 €

Olkapäätukia on saatavana eri malleina, joista jokaisella on erilaisia toimintoja ja joita kutakin käytetään pääasiallisesta ongelmasta riippuen. Alta voit lukea lisätietoa eri olkapäätukien pääasiallisista eroista.

Lämmittävä olkapäätuki

Vammojen ja nivelongelmien lämpökäsittely on tavallinen käsittelymenetelmä kivun lieventämiseksi. Lämmittävä olkapäätuki on valmistettu lisäämään lämpöä paikallisesti hartioilla, minkä suorana vaikutuksena on lisääntynyt verenkierto vammautuneessa kohdassa. Lämpö keskitetään lihaksiin ja se vähentää ulkoisen kylmyyden mahdollisesti aiheuttamaa vaikutusta. Aivan kuten lämmittävän olkapäätuen kipua lievittävässä toiminnossakin, monissa muissakin olkapäätuissa yhdistyvät lämpö ja kompressio. Kompressio nivelen ympärillä tuo lisätukea ja olkapäälle kevyesti lisääntynyttä vakautta, mikä on normaalisti tärkeä osa vakaamman ja kivuttoman kuormituksen onnistumisessa. Lämmittävän tuen tarjoamat lämpö ja kompressio toimivat myös nivelen päällä: kompressio ehkäisee tehokkaastiolkanivelen turvotusta, mikä on yleisiin jäykkyyden syy. Mikäli nivelalue turpoaa, olkapään liikerata kapenee, mikä koetaan normaalisti jäykkyytenä olkapäätä liikuteltaessa.

Vakauttavat olkapäätuet

Vakauttavan olkapäätuen tavoitteena on aina tarjota mahdollisimman hyvät mukauttamismahdollisuudet, jotta hartioille voidaan luoda vakauttava rakenne. Kehittyneempien olkapäätukien sisäpuolella on aina tarttuvaa materiaalia. Tarttuva materiaali on usein valmistettu silikonista tai shark-skin materiaalista, joka kiinnittyy tehokkaasti ihoa vasten luodakseen edellytykset vakaalle perusrakenteelle nivelen päällä. Olkapäätuki peittää aina olkapään keskiosan ja olkavartta yhdessä hartioiden etu- ja takaosan kanssa. Olkapäätuen rakenteen yhdistelmä luo hyvän tehokkuuden mukauttamiseen sekä tarjoaa tuen optimaalista kompressiota ja hallintaa varten. Mitä tehokkaammin olkapäätuki kiinnitetään nivelen päälle, sitä suurempi vaikutus olkapäätuen vakauttavista toiminnoista saadaan. Vakauttavissa olkapäätuissa on aina erilaisia säädettäviä, joustamattomia nauhajärjestelmiä, joiden avulla olkanivelen vakauden astetta voidaan tehokkaasti säätää vammautumisen jälkeen. Nauhajärjestelmää säädetään tarranauhalla, se on kiinnitetty yleensä hartioiden päälle ja sen keskiosan nauha asettuu olkanivelen keskiosan päälle. Nauhan kiristyksestä riippuen voidaan saavuttaa eriasteista olkanivelen vakautta ja hallintaa.

Olkapäätuki olkanivelen sijoiltaanmenoon, olkanivelen luksaatio

Olkapään sijoiltaanmenoon (olkanivelen luksaatioon) tarkoitetun olkapäätuen toimintona on yrittää tarjota ulkoisesti niin paljon paljon tukea kuin vamma vaatii. Osittaisen sijoiltaanmenon (subluksaation) osalta tavoitteena on nivelen parempi perusvakaus kuin olkapäässä, joka on mennyt kokonaan sijoiltaan, mutta tuen tarve on myös tässä tapauksessa yhtä suuri.
Kehittyneemmissä olkapään sijoiltaanmenoon tarkoitetuissa olkapäätuissa on aina erilaisia vakauttavia toimintoja, jotta ne voivat tarjota riittävästi tukea suhteessa tarpeeseen. Jotta olkapäätuki voisi vaikuttaa maksimaalisesti, se on valmistettu anatomisesti niin oikealle kuin vasemmallekin puolelle sopivaksi. Vakauden perustana on olkapäätuen perusmateriaali. Materiaali tarjoaa korkea-asteisen kompression olkanivelen ja olkavarren päälle samassa rakenteessa. Vakauden asteen vahvistamiseksi monissa tuotteissa on käytetty tarttuvaa materiaalia olkapäätuen sisäpuolella. Materiaali voi olla esimerkiksi shark-skin materiaalia tai silikonia, joka lisää tuotteen kiinnittyvyyttä, jotta olkapäätuen vakauttavan nauhan vaikutus olisi voimakkaampi. Olkapäätuki peittää aina olkapään keskiosan sekä olkavarren yhdessä hartioiden etu- ja takaosan kanssa. Olkapäätuen rakenne sekä sen kiinnittyvyyden ja materiaalien yhdistelmä luovat perustan hyvälle tehokkuudelle hyvän perusvakauden, kompression ja hallinnan saavuttamiseksi. Olkanivelen luksaatioon tarkoitetussa olkapäätuessa on aina säädettävä nauhajärjestelmä, joka auttaa mukauttamaan tuen ja vakauden määrää nivelen päällä. Nauhajärjestelmää säädetään tarranauhalla, se sijaitsee yleensä hartioiden kohdalla ja sen keskiosan nauha asettuu olkanivelen keskiosan päälle. Nauhan kiristyksestä riippuen saavutetaan eriasteinen olkanivelen vakaus ja hallinta. Olkapäätuki ErixTwo on markkinoiden ainoa olkapäätuki, joka tarjoaa järjestelmäratkaisun. Olkapääjärjestelmä mahdollistaa tuen määrän parantamisen, minkä lisäksi tuotteen toimintoja voidaan parantaa ja muuttaa erilaisten lisätarvikkeiden avulla. Olkanivelellä on taipumusta muuttua epävakaammaksi kyynärpään nostamisen myötä, mikä on suuri ongelma sijoiltaan menevälle, epävakaalle olkapäälle. Liikkuvuutta rajoittavan nauhajärjestelmän käyttäminen antaa yleensä hyvän tuen ja edesauttaa olkapäätukea ehkäisemään olkanivelen epävakaita asentoja niin päivittäisessä käytössä ja työssä kuin liikunnassa ja urheilussakin.

Rehaboteket - autamme sinua löytämään oikean tuotteen!

Me Rehaboteketissä olemme hyvin tietoisia siitä, että voi olla vaikeaa löytää sopiva tuote juuri sinun vammaasi ja sen vuoksi olemme kehittäneet erilaisia tapoja voidaksemme auttaa parhaalla tavalla. Valikoimamme on valittu huolella ja se käsittää nykyisinSuomen laajimman valikoiman tuotteita koko keholle. Tarjoamme aina useitapolvitukivaihtoehtoja, jotta sinulla asiakkaana olisi erilaisia vaihtoehtoja ongelmasi ratkaisemiseksi. Työskentelemme ainoastaan verkkokaupan parissa, minkä ansiosta nopeat toimitukset ovat äärimmäisen tärkeä osa toimintaamme. Kaikki ennen klo 16.00 tulleet tilaukset lähetetään aina samana päivänä. Nopean toimituksemme pyrkimyksenä on se, ettei sinun asiakkaana tarvitse odottaa tuotettasi. Tuotteen nopea saapuminen mahdollistaa sen, että voit tutustua siihen kotonasi kaikessa rauhassa tarvitsematta lähteä stressaavaan fyysiseen myymälään.
Tärkeintä sinulle asiakkaana on se, että meiltä tilatessasi sinulla on mahdollisuus kokeilla tuotetta ennen kuin päätät ostaa sen. Tarjoamme aina 45 päivän pituisen avokaupan, jotta sinulla on aikaa arvioida tuote. Tuotteen palauttamiseen liittyvänä ainoana vaatimuksena on se, että tuotteen tulee olla samassa kunnossa kuin se oli vastaanottaessasi. Voit siis kokeilla tuotetta varovasti, jotta pystyt halutessasi palauttamaan tai vaihtamaan sen.
Haluatko apua oikean polvisuojan valitsemisessa sinulle ja ongelmasi? Älä epäröi ottaa yhteyttä Rehaboteketin asiakaspalvelunumeroihin arkisin klo 9-16 kysymyksineen sähköpostitse osoitteeseen info@rehaboteket.fi